Αύξηση Μ.Κ. ή πωλήσεις


Αύξηση Μ.Κ. ή πωλήσεις 
Μια πολύ σοβαρή απόφαση έχουν να πάρουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Ο Δημήτρης Γόντικας πρόκειται να στείλει τελεσίγραφο ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα τονίζεται ότι για να βγει η σεζόν θα πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή την πώληση παικτών θα θέσει ως δύο προτάσεις προς συζήτηση και ψήφιση ο Δημήτρης Γόντικας στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Είτε έτσι, είτε αλλιώς θα πρέπει να εξασφαλισθούν τα χρήματα για αρχίσει ο προγραμματισμός από πολύ νωρίς, αφού η ομάδα είναι πολύ πιθανό να έχει επίσημες υποχρεώσεις από τον Ιούλιο. Η αύξηση που θα ζητήσει η διοικούσα επιτροπή ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ποσό που δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθούν οι μέτοχοι των «πρασίνων». Ο Γόντικας ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει απαθής, αλλά να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, αφού θέλει να έχει άμεσες απαντήσεις ώστε να δράσει ανάλογα.

Αν δεν προκύψουν με αυτόν τον τρόπο τα απαιτούμενα χρήματα, στον Παναθηναϊκό θα αρχίσουν τις πωλήσεις. Όπως προκύπτει από το στρατόπεδο του «τριφυλλιού» σε αυτήν την περίπτωση, είναι διατεθειμένοι να ακούσουν προτάσεις για οποιονδήποτε παίκτη πλην του Σισέ. Οι πιο σοβαροί υποψήφιοι είναι οι Λέτο, Νίνης, Τζόρβας, Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σιμάο για τους οποίους υπήρξαν προτάσεις στο παρελθόν. Αν εκδηλωθεί και πάλι ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν αυτή τη φορά, αν και εφόσον φυσικά ικανοποιηθεί οικονομικά η ομάδα.

Εκτός των άλλων, τρέχει και το θέμα του τεχνικού διευθυντή, θέση που αν δε βρεθεί άτομο να καλύψει, ίσως παραχωρηθεί στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες από τη νέα χρονιά. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα. Οι «πράσινοι» προσφέρουν συμβόλαιο στον Έλληνα αμυντικό το οποίο μαζί με τα μπόνους φτάνει τις 650.000 ευρώ, τη στιγμή που ίδιος επιθυμεί 700.000 ευρώ χωρίς μπόνους. Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι σημαντική, αλλά το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή» τομή.

«Ναι» στην αποχή

Υπέρ της αποχής από μία αγωνιστική του πρωταθλήματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία στα γήπεδα είναι και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι ίδιοι άλλωστε έπεσαν θύματα της βίας στο Καραϊσκάκη και δεν θα μπορούσαν να είναι αντίθετοι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την περασμένη εβδομάδα είχαν ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ και συζήτησαν το θέμα στα αποδυτήρια. Συμφώνησαν όλοι και υπέγραψαν ένα χαρτί ότι συμφωνούν στην αποχή. Το θέμα, όπως έλεγαν οι ίδιοι πάντως, είναι να παρθούν μέτρα, διότι ακόμα και με τέτοιες κινήσεις ελάχιστοι θα συγκινηθούν.