Ένταση στη συγκέντρωση των αστυνομικών στο Σύνταγμα


Oλοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, οι οποίοι κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο των δύο συναδέλφων τους.


Λίγο μετά τις 23:15 το βράδυ, συγκεντρωμένοι, περίπου 50, παρέμειναν στον παράδρομο της Λ. Αμαλίας και αρνούνταν να αποχωρήσουν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και τους απομάκρυναν προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.Οι αστυνομικοί κρατούν ένα πανό στο οποίο αναγράφεται με κόκκινο χρώμα η φράση «Μας εγκαταλείψατε». Περίπου 300 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ αναμένεται να καταφτάσουν περισσότεροι. Στις 22:00 αποχώρησαν από την αρχική τους θέση και μεταφέρονται στην πλατεία Συντάγματος.Στις 21:50 είπαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια φώναξαν «αθάνατοι», αναφερόμενοι στους δύο αδικοχαμένους συναδέλφους τους. Ακούστηκαν επίσης συνθήματα όπως: ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ, το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει.Θεσσαλονίκη

Φόρο τιμής στη μνήμη των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους, από τα πυρά αγνώστων, πριν δύο ημέρες στην Αθήνα, εν ώρα υπηρεσίας, απέτισαν αστυνομικοί, απόψε, στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί, ένστολοι και με πολιτικά, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με απλούς πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Μακεδονίας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να εκφράσουν τον πόνο και τη θλίψη τους για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.Σε πανό που τοποθέτησαν έξω από το Τμήμα, βρίσκονταν οι φωτογραφίες των δυο αστυνομικών που χάθηκαν και αναγραφόταν το σύνθημα: «Με το ίδιο μας το αίμα προσφέρουμε το αγαθό της ασφάλειας». Μπροστά από τις φωτογραφίες των αστυνομικών, άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια. Οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των δύο αστυνομικών. Ως ένδειξη μνήμης, οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, έβαλαν, για λίγα λεπτά, σε λειτουργία τις σειρήνες και τα φώτα των δικύκλων τους, που χρησιμοποιούν την ώρα τους καθήκοντος.