ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕ ΠΕΝ

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε την Τρίτη στον ηγέτη της άκρας Δεξιάς Ζαν Μαρί Λε Πεν από την γαλλική δικαιοσύνη, διότι με κάποιες αφίσες του κόμματος του προκαλούσε το μίσος κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού και κατά ατόμων αλγερινής καταγωγής...
Η εισαγγελέας της Δημοκρατίας του δικαστηρίου της πόλης Ναντέρ (περιοχή του Παρισιού) Υβόν Ταλέκ άφησε τους δικαστές να καθορίσουν το μέγεθος της ποινής και το ύψος του πρόστιμου.

Οι αμφιλεγόμενες αφίσες δείχνουν μια γυναίκα καλυμμένη ολόκληρη με μπούργκα ενώ δίπλα της υπάρχει ένας χάρτης της Γαλλίας που έχει καλυφθεί με την αλγερινή σημαία επάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί μιναρέδες σε σχήμα πυραύλων ενώ ο τίτλος της αφίσας γράφει: «Όχι στον ισλαμισμό».

Η επίμαχη αφίσα τοιχοκολλήθηκε από μέλη της νεολαίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, του κόμματος του Λε Πεν, κατά τις περιφεριακές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2010, προκαλώντας έντονες και πολυάριθμες διαμαρτυρίες -περιλαμβανόμενης και επίσημης διαμαρτυρίας της Αλγερίας.

Η δικηγόρος του κ. Λε Πεν ανέφερε ότι η αφίσα δεν γράφει «όχι στο Ισλάμ» γράφει απλώς «όχι στον ισλαμισμό» και ισχυρίστηκε ότι «ένας πολιτικός άνδρας έχει το δικαίωμα να πει ότι ο ισλαμισμός συνιστά κίνδυνο για τη Γαλλία». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Απριλίου.1 σχόλια:

BLOGGERS... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
OXI ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ...2 Μαρτη στις 3 με 11 μ.μ.... Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Φίλοι -ες αναγνώστες-τριες ενημερώστε τους bloggers με σχόλιο ή e-mail για την πρόταση και για την συμετοχή τους. Είναι αδύνατο να τους ενημερώσουμε όλους μόνοι μας. Αξίζει τον κόπο.

απο galaxiako.blogspot.com

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» δύο φωτοσύνθέσεις είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να πάρει κάποια έτοιμη ή να φτιάξει.
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε.... το e-mαιl μας ειναι: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diaskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Ειναι μια κίνηση που εξαρτάται απο όλους μας.
galaxiako.blogspot.com 27/02/2011