Συγχρηματοδοτούμενα έργα για τις υποδομές των νοσοκομείων ανακοίνωσε ο Ανδρ.Λοβέρδος


Αθήνα: Σειρά συγχρηματοδοτούμενων κατασκευαστικών έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόκειται για έργα ύψους 250 εκ.ευρώ, η δημοπράτηση των οποίων θα γίνει εντός του Μαρτίου και του Απριλίου και η εγκατάσταση των εργολάβων έως το τέλος του έτους.

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ.Λοβέρδος, υπάρχουν δυνατότητες για παρόμοια συγχρηματοδοτούμενα έργα ύψους 300 εκ.ευρώ για τα οποία θα γίνουν ανακοινώσεις τον Απρίλιο ή το Μάιο.

Ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν να «τρέξουν» οι διαδικασίες μέχρι το Μάιο ώστε να απορροφηθούν και τα 300 αυτά εκατομμύρια που αφορούν κυρίως έργα εξοπλισμού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ.Λοβέρδος ρωτήθηκε για τη σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για το μέλλον του Nοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά, όπως είπε, «προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμες».

Όσον αφορά τους φαρμακοποιούς, ανέφερε ότι σήμερα και τα τελευταία χρήματα από τα 100 εκατ. που τους όφειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο παραμένουν ανεξόφλητα άλλα 200 εκατ. χρέη κυρίως του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς. 
  
health.in.gr