Με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ!


Με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ! 
Με το «Γ. Καραϊσκάκης» γεμάτο θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ την Κυριακή 20/3, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στις 16/3 , όταν και εκδικάζεται η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για αύξηση της ποινής της μίας αγωνιστικής. Κι αυτό, διότι δεν θα έχει μεσολαβήσει το προβλεπόμενο από τον κανονισμό πενθήμερο, ανάμεσα στην απόφαση και το παιχνίδι. Απίστευτη ολιγωρία από την Επιτροπή Εφέσεων, που ξεγελάστηκε από τους χειρισμούς των δικηγόρων του Ολυμπιακού!

Όταν οι δικηγόροι των «ερυθρόλευκων» αιτήθηκαν αναβολή της υπόθεσης, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έδωσε για τις 9 Μαρτίου (παρά το γεγονός ότι για υποθέσεις που «παίζεται» τιμωρία έδρας, δεν δίδονται ποτέ αναβολές. Όμως μέχρι τις 9/3 δεν μεσολαβούσε άλλο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, οπότε η αναβολή δόθηκε χωρίς πρόβλημα).

Ωστόσο, ο Γιάννης Βούλτσης και ο Θόδωρος Γιαννίκος ζήτησαν περισσότερο χρόνο. Ο τελευταίος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι στις 9/3 έχει άλλη υποχρέωση και δεν θα μπορούσε να παραστεί. Ζήτησαν, λοιπόν, αναβολή για τις 16/3.

Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος της Επιτροπή Εφέσεων, Νίκος Λεοντής, ρώτησε πότε είναι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού και οι δικηγόροι της ΠΑΕ του απάντησαν με ειλικρίνεια ότι είναι στις 20/3 (με την ΑΕΚ). Θα περίμενε κανείς, ότι η ερώτηση έγινε ώστε να υπολογιστούν οι μέρες που μεσολαβούν. Και το λέμε αυτό, διότι σύμφωνα με το άρθρο 29, παράγραφος 2β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, πρέπει να μεσολαβούν 5 ημέρες από την απόφαση μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου πάντα υπολογίζουν, ώστε να μην εκτεθούν.

Κι όμως, η Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας έδωσε τελικά την αναβολή για τις 16/3, παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν μόνο 3 ημέρες μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Συμπερασματικά, το παιχνίδι της 20ης Μαρτίου στο Καραϊσκάκη, θα διεξαχθεί με κόσμο, ακόμη και αν η ποινή του Ολυμπιακού αυξηθεί στις δύο αγωνιστικές! Σε αυτή την περίπτωση (της αύξησης της ποινής, δηλαδή), οι «ερυθρόλευκοι» θα την εκτίσουν στο ματς με την Καβάλα…