ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ...

Αυστηρό μήνυμα προς τις επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους, απειλώντας ακόμη και με «λουκέτο» στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς, απηύθυνε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής...


Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο μη εφαρμογής του νόμου, λέγοντας με νόημα: «Το πολιτικό σύστημα δίνει τις τελευταίες του εξετάσεις».

Την ίδια ώρα, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ για την ανεργία, καθώς το ποσοστό της αναμένεται να φτάσει στο τέλος του 2011 στο 22% και οι άνεργοι στο 1,2 εκατομμύρια σε απόλυτο αριθμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώνοντας την επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο έχει καταρτίσει λίστα με τους οφειλέτες.

«Έχουμε», τόνισε, «κάνει κατάσταση με τους οφειλέτες και συνεχίζεται η επικαιροποίηση της και θα πάμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Θα ξεκινήσουμε από τους μεγαλοφειλέτες και θα πάμε και σε κλείσιμο επιχειρήσεων, για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν για δέκα ή είκοσι χρόνια