Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ 'ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ΄ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

Στην πιο δύσκολη καμπή της πρωθυπουργικής θητείας του έχει βρεθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς είναι εγκλωβισμένος μεταξύ των ασφυκτικών πιέσεων από το εξωτερικό για πιστή τήρηση του Μνημονίου και των υπουργικών «εμφύλιων» που μαίνονται στην κυβέρνηση...


Η σύγκρουση των κ. Γ. Ραγκούση και Ευ. Βενιζέλου με αφορμή την Υπατία, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου των ενδοκυβερνητικών διενέξεων. Η ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε επενδύσει για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό σχήμα, έπαψε να λειτουργεί μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, λόγω σύγκρουσης του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τους κ. Ραγκούση και Δρούτσα. Επίσης, χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με άλλους υπουργούς, όπως οι κ. Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης και εσχάτως ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.Προβληματική είναι επίσης η συνεργασία της κ. Τίνας Μπιρμπίλη με πολλούς συναδέλφους της, μεταξύ των οποίων ο κ. Χ. Παμπούκης. Τέλος, σε φάση δοκιμασίας βρίσκονται οι σχέσεις του κ. Χρ. Παπουτσή με τον κ. Ραγκούση, ενώ πρόσθετη περιπλοκή συνιστά η πρόσφατη παραδοχή του κ. Θ. Πάγκαλου για έλλειμμα συντονισμού στην κυβέρνηση.

Το ανωτέρω εκρηκτικό μείγμα οδήγησε τον κ. Παπανδρέου, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ένα βήμα πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τελικώς, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μεταθέσει τις αποφάσεις του την επομένη της συνόδου κορυφής, στις 25 του μήνα, παρότι ορισμένοι δεν αποκλείουν αλλαγές στην κυβέρνηση νωρίτερα.