ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Ο αθυρόστομος Πάγκαλος βρήκε τον μάστορα του!

Νέο «χτύπημα» από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιο, ο οποίος σε σχόλιο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο Ιντερνετ, αναφέρει σχετικά με τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στο Παρίσι:


«Δεν επιχαίρουμε για όσα συνέβησαν στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, αλλά καθώς λέγει η λαϊκή μούσα "πάθεις, λάβεις, κοιλιά μη σε πονέσει!" Και για να το πούμε με την εκκλη-σιαστική γλώσσα "πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν"! Ο κ. Πάγκαλος, εξαίρετος επιστήμων, έχει ένα ελάττωμα. Δεν προσέχει τη γλώσσα του! Ευκαίρως-ακαίρως εκστομίζει απαράδεκτα πράγματα! Τα περισσότερα απ' αυτά είναι γνωστά, επειδή έχουν λεχθή δημόσια. Όπως το περίφημο εκείνο: "Γιατί διαμαρτύρεσθε; μαζί δεν τά φάγαμε;"

_Αν αυτό αποτελεί μια ομολογία, απορώ γιατί δεν επενέβη ο κ. Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου! Αν ήταν ένα αστείο, απορώ γιατί δεν διορθώθηκε εκ των υστέρων με ένα συγγνώμην! Η συνείδηση του Λαού μας το κατέγραψε σαν μέγα ατόπημα. Και να ήλθε η ώρα της τιμωρίας!

Δηλώνουμε ευθέως, ότι δεν εγκρίνουμε και δεν υιοθετούμε αυτήν την τακτική του προπηλακισμού των προσώπων και δη των προσωπικοτήτων! Δημοσιοποιούμε όμως και παραθέτουμε τη συμπεριφορά των φοιτητών πρός τόν κ. Πάγκαλο, πρώτον μεν διότι είναι ένα γεγονός, δεύτερον δε είναι και ένα διδακτικό γεγονός. Διδακτικό για τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος δέν έχει δικαίωμα να υβρίζει και να προπηλακίζει τον όποιον Έλληνα, τόν όποιον άνθρωπο, τούς στρατιωτικούς, τους κληρικούς, τον Ελληνικό Λαό συλλήβδην! Τήν Δευτέρα τό βράδυ (28/02) ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε στην γνωστή εκπομπή του τον κ. Πάγκαλο να αποκαλεί "ρεμάλι" ένα άγνωστο νέο, που επέβαινε σε δίκυκλο και όταν βρέθηκε δίππλα στο αυτοκίνητο του κ. Αντιπροέδρου τον κοίταξε και κούνησε το κεφάλι του. Το αποτέλεσμα ήταν αντί η Αστυνομία να συλλάβει τόν υβριστή Πολιτικό, συνέλαβε τον άτυχο νέο και τον ωδήγησε στο Τμήμα "για εξακρίβωση στοιχείων"!!!!!! Η κατάχρηση της Εξουσίας οδηγεί κατ'ανάγκην σε αποδοκιμασίες, όπως αυτή που έγινε στο Παρίσι. Αχ, αυτή η Νέμεσις δεν χαρίζεται σε κανέναν!»