ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς έφθασε σήμερα στην Καμπούλ, πραγματοποιώντας απροειδοποίητη επίσκεψη στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι που τον συνοδεύουν στη μετακίνησή του....
Ο Γκέιτς προβλέπεται να επισκεφθεί τους αμερικανούς οπλίτες στα ανατολικά και νότια της χώρας και θα συναντηθεί με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τον Αμερικανό στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν(Isaf), τόνισε ο εκπρόσωπός του Τζεφ Μορέλ στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Μολαταύτα, η επίσκεψη τούτη πέπρωται να γίνει υπό τη βαριά σκιά της αγανάκτησης της κοινής γνώμης για τις πρακτικές πολέμου που ακολουθούν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο εννέα παιδιών την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, η Isaf σκότωσε εννέα παιδιά που μάζευαν ξύλα, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα κατηγορείται πως σκότωσε άλλους 65 αμάχους. Σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις, τα παιδιά σκοτώθηκαν κατά λάθος από μαχητικό ελικόπτερο, που εκλήθη για ενισχύσεις, ύστερα από επίθεση στασιαστών κατά αμερικανικής βάσης.