Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρiση… σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσύνθεση, πλήττουν καίρια τον πρωθυπουργό … και βασικούς υπουργούς του.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρiση… σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσύνθεση, πλήττουν καίρια τον πρωθυπουργό … και βασικούς υπουργούς του.
Δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάζει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», δείχνει ότι, για πρώτη φορά από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και χρειάζεται επειγόντως να διορθώσει την πορεία της.Το 71% του δείγματος θεωρεί λανθασμένη την πολιτική του πρωθυπουργού για έξοδο από την κρίση, το 42% τίθεται υπέρ ανασχηματισμού και το 45% συμφωνεί με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών χωρίς να τις θεωρεί λύση.Εξίσου θα πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση και τα «αποτελέσματα» των βασιών υπουργών. Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου υπακούει μόνο στην τρόικα, ενώ το 69% θεωρεί τις πρόσφατες δηλώσεις του «ομολογία αποτυχίας». Το 50% πιστεύει ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του.Αντιθέτως, το 67% του δείγματος «δείχνει» την πόρτα της εξόδου στον Θ. Πάγκαλο και το 79% επιδοκιμάζει τις… αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του. Το 77% θεωρεί ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου αποτελούν μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση.Το 76% θεωρεί λανθασμένη την πολιτική Παπουτσή σε σχέση με τους λαθρομετανάστες της Υπατίας και το 71% έχει αρνητική άποψη σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο υπουργός την εγκληματικότητα.Τέλος, το 62% του δείγματος κρίνει ότι ο Δημήτρης Ρέππας δεν χειρίζεται σωστά το κίνημα «Δεν πληρώνω».Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα είναι στο 2,3%, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 21,9% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,6%. Το ποσοστό της αποχής είναι στο 17%, ενώ το 7,6% του δείγματοςθα ψήφιζε «λευκό».