ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εφοριακός υπάλληλος στην ΚΓ εφορία Αθηνών εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του έλλειμμα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο υπάλληλος φέρεται να έστελνε για λογαριασμό της εφορίας που εργάζεται ένταλμα πληρωμής σε τράπεζες για πληρωμές που γίνονταν σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Κάτοχοι των...


λογαριασμών αυτών ήταν τόσο ο ίδιος όσο και άλλα άτομα που αναζητούνται. Η κομπίνα αποκαλύφθηκε από τραπεζικούς υπάλληλους που ειδοποίησαν την Αρχής Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες όταν διαπίστωσαν κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα. Ακολούθησε έρευνα της Αρχής στην εφορία ΚΓ Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε το κόλπο με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχώρησε ήδη σε αναστολή των καθηκόντων του εφοριακού και σε παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση. Η έρευνα συνεχίζεται από τους οικονομικούς επιθεωρητές ενώ ήδη έχει γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του υπαλλήλου και απαγόρευση της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.