Εντός 45 ημερών θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΟΠΑΔ σύμφωνα με τροπολογίαΜέσα σε 45 ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ενώ άμεσα θα καταβάλει το 90% απαιτήσεων που έχουν άλλοι προμηθευτές, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. 

Παράλληλα, από το Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν τροπολογίες για τις αποκρατικοποιήσεις, τη λειτουργία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αλλά και τις απορροφήσεις θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από τις ίδιες, κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή.

Επίσης, σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, να ελέγχουν την εφαρμογή της φαρμακευτικής και υπόλοιπης νομοθεσίας που αφορά την υγειονομική περίθαλψη, αλλά και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής της.

Η αρμοδιότητα του ελέγχου της επιβολής των κυρώσεων, ασκείται από το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας, στο οποίο διαβιβάζονται οι σχετικές εκθέσεις, αιτιολογημένες.