ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ Δ.ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά τη δικαστική έρευνα για το θέμα της κατοικίας του σε σχέση με την φορολογική του κατάσταση, ζήτησε τη Δευτέρα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος...
Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου νωρίς το πρωί στα γραφεία της εισαγγελίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Κ. Κοτσαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά.

Από πηγές του Αρείου Πάγου έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε προς τον εισαγγελέα πως ζητεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αφού με την καθυστέρηση της διαδικασίας ο ίδιος στοχοποιείται από μέσα ενημέρωσης, αλλά και από άλλους παράγοντες που κατά τη δική του εκτίμηση έχουν ως σκοπό την προσωπική και πολιτική του εξόντωση.

Η έρευνα για τα φορολογικά και περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού διεξάγετε από εισαγγελέα του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έχει ήδη διαρκέσει δέκα μήνες και όπως ανέφεραν αρμόδιες εισαγγελικές πηγές θα ολοκληρωθεί μετά την αποστολή του σχετικού πορίσματος από τον ΣΔΟΕ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει, επίσης, προσφύγει στο ΕΣΡ διαμαρτυρόμενος για τις εναντίον του αναφορές από ηλεκτρονικά μέσα.