ΗΛΕΙΑ: Στο εδώλιο ο "νταής" φραουλοπαραγωγός

Ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου
Σε τακτική δικάσιμο, στις 29 Ιουνίου, παραπέμφθηκε να δικαστεί ο παραγωγός φράουλας από τη Μανωλάδα Ηλείας, ο οποίος μαζί με τραμπούκους επιτέθηκε και τραυμάτισε την Τρίτη το μεσημέρι τους απεσταλμένους του «Βήματος», τον δημοσιογράφο Γιώργο Πουλιόπουλο και τον φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου που πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για τις συνθήκες εργασίας εκατοντάδων μεταναστών στα χωράφια της περιοχής. Αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης, η αντιεισαγγελέας Αμαλλιάδας, κυρία Αικατερίνη Κοπελάκη, αποφάσισε την παραπομπή της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο, μετά τη μήνυση για ξυλοδαρμό που κατέθεσαν οι απεσταλμένοι του «Βήματος» κατά του μεγαλοπαραγωγού το μεσημέρι της Μ. Τρίτης και τον προφανή αντιπερισπασμό του παραγωγού, που κατέθεσε επίσης μήνυση - τέσσερις ώρες αργότερα - κατά του δημοσιογράφου και του φωτορεπόρτερ.
Ενώπιον του εισαγγελέα
Είχε προηγηθεί η επίθεση και ο ξυλοδαρμός των απεσταλμένων από τον μεγαλοπαραγωγό και τραμπούκους του, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης ρεπορτάζ για τις συνθήκες ζωής και δουλειάς εκατοντάδων μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας. Ο φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο παραγωγός και οι συνεργοί του τράκαραν το αυτοκίνητο των δύο απεσταλμένων του «Βήματος», απέσπασαν τη φωτογραφική κάμερα και την κάρτα μνήμης, την οποία επέστρεψαν ώρες μετά και μόνο έπειτα από την παραίνεση των αστυνομικών δυνάμεων στο τμήμα Βάρδας Ηλείας.
Σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, ο παραγωγός κατέθεσε αργά το βράδυ της Τρίτης μήνυση κατά των δύο απεσταλμένων, για παραβίαση ιδιωτικού χώρου, βιαιοπραγία, προπηλακισμό και ξυλοδαρμό του(!) από τους δύο απεσταλμένους του «Βήματος». Ενας καταφανώς ψευδής ισχυρισμός, καθώς η μήνυση κατατέθηκε τέσσερις ώρες αργότερα και μόνο έπειτα από την επιμονή των απεσταλμένων του «Βήματος» να μην αποσύρουν τη μήνυσή τους, παρά τις προσπάθειες του παραγωγού.