«Δεν υπάρχει καν υπόθεση»

«Δεν υπάρχει καν υπόθεση» Photo: Action Images
Βέβαιοι πως δεν στοιχειοθετείται καν υπόθεση κατά του Αχιλλέα Μπέου δήλωσαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και ο δικηγόρος του, μετά την ανωμοτί κατάθεση του πρώτου στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση με τις κασέτες. Νέες αιχμές κατά Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια. Ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο κ. Δαλούκας «έδειξε» στην κατάθεσή του τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου πως τον εκβίασε.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε κάθε παράνομη πράξη και κατηγόρησε τον Νικόλα Πατέρα και τον Αλέξη Κούγια. «Καλώ τον κ. Μπιτσαξή να σταματήσει να εκθέτει την κυβέρνηση και να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του κ. Κούγια και τις υποδείξεις ποιον πρέπει να καλέσει ο εισαγγελέας, δεν είναι αυτός ο αρμόδιος για να το κάνει αυτό. Δεν είναι τιμητής του νόμου ο κ. Κούγιας. Η όλη αυτή διαδικασία βρωμάει από την αρχή κι έχει ξεκινήσει για ένα σκοπό. Για κάποιον λόγο που τον γνωρίζει ο κ. Πατέρας και για να ανέβει στη Β’ Εθνική η Παναχαϊκή. Είναι εκτός ανθρωπίνων σκέψεων και δικαιωμάτων να στηριζόμαστε σε μονταρισμένες κασέτες, υποκλοπές και συρραφή συνδιαλέξεων και να στήνουμε έναν άνθρωπο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Την άλλη εβδομάδα ετοιμάζω εγώ δικές μου κασέτες με τον κ. Μπιτσαξή και τον κ. Κούφια κι ας έρθουν αυτοί να αποδείξουν το αντίθετο. Είναι ντροπή. Κατηγορούμενοι θα καθίσουν άλλοι σε αυτή την υπόθεση. Εγώ δεν είχα έννομο συμφέρον και δεν με αγγίζουν όλα τα μυθεύματα που δημιούργησαν ο κ. Πατέρας και ο κ. Κούγιας», τόνισε.

Ερωτηθείς αν κατέθεσε νέα στοιχεία στον εισαγγελέα, απάντησε: «Θεωρώ πως δεν υπάρχει καν υπόθεση, πότε για τι υπόθεση μιλάμε. Μιλάμε για κασέτες που έχουν πάρει από τη λαϊκή, με υλικό τη Τζούλια και Μίκι Μάους. Αν νομίζετε πως θα τις λάβει κάποιος σοβαρός άνθρωπος υπόψη, είστε γελασμένοι. Είναι ξεκάθαρο πως είναι συρραφή πολλών συνομιλιών. Θα ήταν ανέντιμο να πω ότι η φωνή δεν ήταν δική μου, αλλά με ποιον μιλάω; Συνεχίζεται μία υπόθεση που δεν υπάρχει. Αν υπάρχει θέμα θα το κρίνουν οι αρμόδιοι κι όχι ο κύριος Κούγιας κι ο κάθε περαστικός».

Για την παραδοχή του Νικόλα Πατέρα πως είχε μιλήσει με τον κ. Δαλούκα, είπε: «Κάτι λέει αυτό. Εγώ έχω δικαίωμα να μιλήσω στον κ. Δαλούκα, γιατί είμαι από το Βόλο και ο κ. Δαλούκας δεν μπορούσε λόγω εντοπιότητας να σφυρίξει αγώνα της ομάδας μου, σε αντίθεση με τον κ. Πατέρα, που ο κ. Δαλούκας είχε σφυρίξει δέκα αγώνες της ομάδας του. Δεν έχω ποτέ μου απειλήσει ή εκβιάσει κάποιον άνθρωπο. Δεν μου αρμόζει αυτό».

Ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς πως ο κ. Δαλούκας «έδειξε» στη δική του κατάθεση τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου πως τον εκβίασε. «Υπήρξε μία εξαντλητική εξέταση του κ. Μπέου από τον διενεργούντα την προκαταρκτική εξέταση κ. Σιμιτζόγλου. Καταθέσαμε ένα πληρέστατο υπόμνημα και ο ίδιος ο κ. Μπέος απάντησε αναλυτικά και με σαφήνεια σε όσα φέρονται να του καταλογίζουν ο κ. Δαλούκας και δευτερευόντως ο κ. Κούγιας. Η δική μας πεποίθηση είναι πως δεν υπάρχει καμία υπόθεση για στημένα παιχνίδια και απόπειρες επηρεασμού διαιτητού. Η μόνη υπόθεση που υπάρχει είναι αυτή της υποκλοπής και θα πρέπει οι δράστες άμεσα να λογοδοτήσουν. Αυτή είναι η μοναδική υπόθεση που έχει υπόσταση. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν. Όσον αφορά την κατάθεση του κ. Δαλούκα, σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται ούτε καν απόπειρα εκβιασμού. Προϋπόθεση για την τέλεση μίας εκβίασης είναι να υπάρχει εξαναγκασμός. Πώς υπάρχει εξαναγκασμός όταν κατά τα λεγόμενα του κ. Δαλούκα τον καλεί να παίξει υπέρ του Άρη και κατά τη φίλαθλη κοινή γνώμη να παίζει υπέρ του Παναθηναϊκού; Δεν υπάρχουν ούτε καν οι ενδείξεις για την κατηγορία της εκβίασης», τόνισε.

Παράλληλα κατηγόρησε κι εκείνος με τη σειρά του τους κ.κ. Πατέρα και Κούγια αναφέροντας ποια-κατά την άποψη της πλευράς του Αχιλλέα Μπέου-ήταν τα δικά τους κίνητρα. «Ο κ. Πατέρας κατά τη μήνυση που καταθέσαμε είναι ο αυτουργός της πράξης. Είναι προφανές ότι η διένεξη που είχαν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, όσο και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό Βόλου που ήταν το κύκνειο άσμα του κ. Πατέρα, τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Ο κ. Κούγιας γνωρίζει άριστα πως αυτό που έκανε συνιστά κακουργηματική πράξη και παρ’ όλα αυτά το έκανε. Στη συνέντευξη Τύπου που έκανε ασχολήθηκε με το κύκλωμα που δήθεν κατήγγειλε και ασχολήθηκε κυρίως με την Παναχαϊκή, που από τότε έχει ανέβει στη βαθμολογία. Παρουσιάζεται ως εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά όλο αυτό λειτουργεί προς όφελος της ομάδας του», τόνισε.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα υπάρξει άλλη κλήση ατόμου με την ιδιότητα του υπόπτου, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Θα πρέπει, πλέον, να αποφασιστεί αν θα γίνει ποινική δίωξη σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, κατά παντός υπευθύνου, οπότε και θα αναλάβει δράση ο ανακριτής ή δεν θα υπάρξουν ποινικές διώξεις.
sport-fm.gr