Έδερναν ανάπηρους και μικρά παιδιά και τους έβγαζαν στη ζητιανιά!

http://img.protothema.gr/259EE1E8AF7B11EF0DC607345BA5784C.jpg
 
Απάνθρωπο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, που έφερνε ανάπηρους και μικρά παιδιά από τη Βουλγαρία και τα έβαζε με τη βία και με το ξύλο να επαιτούν, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, το απόγευμα της Τρίτης, ένα ζευγάρι Βουλγάρων (έναν άνδρα 30 ετών και μια γυναίκα 38 ετών), οι οποίοι έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες εντόπιζαν στη Βουλγαρία άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, και με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφαλίσουν νόμιμη εργασία, τα μετέφεραν στην Ελλάδα και κατέληγαν στην Αθήνα. Στη συνέχεια τους στοίβαζαν όλους μαζί σε ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στην πλατεία Βάθη, όπου διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ οι ίδιοι έμεναν σε διπλανό διαμέρισμα, για να τους επιτηρούν και να τους ελέγχουν.

Το ζευγάρι, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, εξανάγκαζε τους ανθρώπους να επαιτούν καθόλη όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές πέριξ των σταθμών του μετρό "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής" και στο τέλος τους έπαιρναν όλες τις εισπράξεις, δίνοντάς τους μόνο το απαραίτητο φαγητό, για να μην πεθάνουν.

Μετά την έφοδο της αστυνομίας στα σπίτια, προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικα μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ κατασχέθηκαν 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Οι προσαχθέντες δεν είχαν ούτε ρούχα να φορέσουν, γι' αυτό οδηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όπου εξετάσθηκαν από γιατρούς και τους παρασχέθηκε αρωγή και ένδυση.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία με βάση την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, με την οποία η εκμετάλλευση της επαιτείας εντάχθηκε στην "εμπορία ανθρώπων" ως κακουργηματική πράξη, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.