Αθώος ο Μαρινάκης, επίπληξη και πρόστιμο σε Μπέο!

Αθώος ο Μαρινάκης, επίπληξη και πρόστιμο σε Μπέο! (Photo: Action Images)
Απαράδεκτη λόγω δεδικασμένου κηρύχθηκε από πλευράς πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Με λίγα λόγια, η συμπεριφορά του προέδρου της διοργανώτριας στο ντέρμπι των «αιωνίων» κρίθηκε ατιμώρητη. «Χάδι» σε Μπέο για τη συμπεριφορά του στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου με Άρη και Παναθηναϊκό.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ζήτησαν την απαλλαγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και του προέδρου της, καθώς θεωρούν πως σαν ομάδα έχουν ήδη τιμωρηθεί για τα ίδια γεγονότα και υπάρχει δεδικασμένο. Και από τη στιγμή που δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, δεν μπορεί παράλληλα να επιβληθεί ποινή και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος να θυμίσουμε πως κατηγορούνταν για δυσφήμηση του αθλήματος με αφορμή τις δηλώσεις του, τις ενέργειες του και τη γενικότερη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πριν από δυόμισι μήνες.

Η πειθαρχική επιτροπή έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των Πειραιωτών και έκρινε ως απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι οι παραβάσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές για τις οποίες τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με μία αγωνιστική. Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη, κηρύσσονται ουσιαστικά αθώοι.

Απολογούμενος για τη συμπεριφορά του ήταν την Πέμπτη και ο Αχιλλέας Μπέος. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο (και άλλα τόσα η ΠΑΕ) για τη φραστική επίθεση στον Τάσο Κάκο στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Επίσης, τιμωρήθηκε με… επίπληξη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Εκκρεμεί παράλληλα, η απολογία Μπέου στην πειθαρχική της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του, τη συμπεριφορά του και τη φραστική επίθεση στον Δημήτρη Γόντικα στο ίδιο παιχνίδι.

Συνολικά οι σημερινές αποφάσεις:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 30ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Π. Γιαννόπουλο (εκπρόσωπο), Αχ. Μπέο (πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Π. Γιαννόπουλου και του προέδρου κ. Α. Μπέου καθώς επίσης διότι: “Στο 50ο λεπτό του αγώνα εξαφανίστηκαν τα ball boys ενώ το σκορ αυτού ήταν υπέρ της γηπεδούχου ομάδας ενώ εμφανίστηκαν στο 66ο λεπτό όταν το σκορ του αγώνα ήταν ισόπαλο και εξαφανίστηκαν πάλι όταν το σκορ της γηπεδούχου ομάδας προηγήθηκε”: επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνολική χρηματική ποινή 8.500 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Π. Γιαννόπουλο τη χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ. Τέλος επιβάλλει στον κ. Α. Μπέο την ποινή της επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Ε. Μαρινάκη (πρόεδρο): “Βάσει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 7239/24-2-2011 κλήσης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της υπ’ αριθμ. πρωτ. 6980/22-2-2011 Πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΕΠΟ και της υπ’ αριθμ. 178/14-4-2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 28-4-2011 και ώρα 12:00 προς απολογία σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παραπάνω κλήση (7239/24-2-2011)”: Κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη λόγω της ύπαρξης δεδικασμένου.

Οι παρακάτω αποφάσεις αφορούν την 29η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Α. Μπέο (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Α. Μπέου: επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Α. Μπέο την χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ».