ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 70.000 ΕΥΡΩ Η ΠΕΛΕΚΗ


Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ αφέθηκε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Νωρίτερα, στη μαραθώνια κατάθεσή της στην ειδική εφέτη ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού, είχε υποστηρίξει ότι όλες οι διαδικασίες για τα συμβόλαια των ιερών φιλέτων του...

Βατοπεδίου έγιναν νόμιμα.Η σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βουλγαράκη, απολογήθηκε παρουσία του συνηγόρου της, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η κ. Πελέκη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.

Η κ. Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης» και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για τη σύνταξη συμβολαίων για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Η Αικ. Πελέκη κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο διατυπώνει τις υπερασπιστικές και νομικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.

Κατά την απολογία της υπογράμμισε ότι από το 1998, όλες οι κυβερνήσεις (τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας) είχαν αναγνωρίσει τη μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και το καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι υπήρξαν και σχετικές μεταγραφές στα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία, βάσει των οποίων συνέταξε τα σχετικά συμβόλαια ανταλλαγών, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε, ότι στις εκτάσεις συμπεριλαμβάνονταν και αρχαιολογικοί χώροι.

Διαβάστε περισσότερα: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/2011/05/70000.html#ixzz1NHKOMWhI

Under Creative Commons License: Attribution