"Σκατομαλ... καραγκιόζη βγες έξω να σε...!"


undefined


Λίγο πριν την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας συνέβη κάτι που δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στις συνήθεις δραστηριότητες των βουλευτών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Αμυνας και νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή, επιτέθηκε φραστικά κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητού της ΕΥΠ, Γιάννη Κοραντή. Ο τελευταίος επιχείρησε να καλημερίσει τον κ Μεϊμαράκη όταν εδέχθη τα φραστικά πυρά…

- «Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο και συνέχισε «Σκατομαλ..., καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ...».

Ο κ. Κοραντής παρακολουθούσε άφωνος κάνοντας τον σταυρό του! Όμως ο πρώην υπουργός Άμυνας συνέχιζε απτόητος κάνοντας λόγο για στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς του ο κ. Κοραντής είχε συλλέξει κατά την θητεία του στην ΕΥΠ. Αργότερα ο πρώην της Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσε «ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ή φοβάται, ή φαντάζεται ή και τα δυο», επισημαίνοντας ότι «εγώ λειτούργησα ως διοικητής της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο και ως τέως διοικητής με τον ίδιο τρόπο και ας αφήσει τα παραμύθια.

Η απίστευτη αυτή φραστική κόντρα σημειώθηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη τον οποίο αποκάλεσε «Νονό». Πίσω από αυτήν την διαμάχη κρυβόταν όλη η υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων και κυρίως η εμμονή του ΛΑΟΣ να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων των υπουργών άμυνας, από την περίοδο Τσοχατζόπουλου μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε αφήσει να εννοηθεί σαφέστατα πώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον επισκέφτηκε στο Πεντάγωνο κατά μόνας και τον πίεσε να παραλάβει από τους Γερμανούς το υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα. Ο τότε υπουργός Άμυνας προσέθεσε πώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον πίεσε και για την αφορά τορπιλών από τους Γερμανούς.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε κύλησε σχετικά ήρεμα έως την έκρηξη του Βαγγέλη Μειμαράκη στη Βουλή. Λίγο μετά το επεισόδιο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται :
«Είναι ηθικά αδιανόητο για τη Δημοκρατία μας αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον διοικητή των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του». Και αυτό, όπως σημειώνει, διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί με τις γνωστές μεθόδους του, τη θητεία του διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα –που όπως έχει στην πράξη κατ’ επανάληψη αποδειχθεί- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Και ο κ. Μειμαράκης καταλήγει : «Είναι γνωστό ότι σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες…»!

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ι. Κοραντής τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία συμμετέχω, προσήλθε και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ε. Μεϊμαράκης. Κάθισε δύο σειρές μπροστά από εμένα και όταν γύρισε και με κοίταξε τον χαιρέτησα με τη λέξη «καλημέρα». Ευθύς, αντέδρασε βίαια, λέγοντας μου «Αλήτη, με στέλνεις στο δικαστήριο και τολμάς και μου λες καλημέρα, σκ…μα..κα, περιθωριακέ» κι άλλες ακατανόμαστες εκφράσεις.

Η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά για τα κοινοβουλευτικά ήθη του τόπου μας είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα και δεν έχουν λιγότερο βάρος τα λεχθέντα εκ του γεγονότος ότι εκστομίστηκαν εκτός μικροφώνου.

Σας καταθέτω τα ανωτέρω προς ενημέρωσή σας και για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνετε σκόπιμο».

Ο Γιώργος Καρατζάφέρης δεν προέβη (προς το παρόν) σε ανακοίνωση αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πώς δεν ασχολείται με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά με τους δικούς του αφήνοντας και μία αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά. «Είναι ζήτημα το εάν ο κ. Σαμαράς ασχοληθεί με τους δικούς του βουλευτές» υπονοώντας προφανώς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.