Σισέ; Ούτε να το σκέφτεστε!Ο Δημήτρης Γόντικας εξήγησε στους οπαδούς του Τριφιλλιού ότι είναι αναγκασμένος να προβεί σε πωλήσεις και εκείνοι του ξεκαθάρισαν ότι ένας δεν πωλείται, και αυτός είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Ο Γόντικας γνωστοποίησε στους εκπροσώπους του ΦΟΡΕΑ ότι στα χέρια του έχει μόνο 256.000 ευρώ και πως με αυτά πρέπει να πορευτεί. Είναι αναγκασμένος να προβεί σε πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών με αγοραστική αξία, όπως οι Σισέ, Λέτο, Νίνης, Τζόρβας, Μπουμσογκ…
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να μαζέψει 17 εκ. ευρώ από πωλήσεις παικτών για να βάλει τα 12 εκ. που είναι τα έξοδα της ΠΑΕ συν 5 εκ. ευρώ το ποσό που μπορεί να διαθέσει για μεταγραφές.
Οι οπαδοί κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος και άφησαν αιχμές για τους… πολυμετοχικούς που δεν βάζουν χρήματα ενώ έχουν. Του εξήγησαν επίσης ότι κατανοούν ότι η πώληση κάποιων παικτών είναι αναγκαία για να βρεθούν έσοδα, όμως στις πωλήσεις που θα αποφασίσει να κάνει θα πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Και ο Σισέ δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτούς, για κανένα λόγο!
Προσοχή και αυτοσυγκράτηση
Από εκεί και πέρα, έγινε συζήτηση για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες και ο Δ. Γόντικας εξήγησε ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα δικαιώματα: «Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και ναμην δώσουμε αφορμές να τιμωρηθεί η ομάδα. Ακόμα και αν υπάρξουν προκλήσεις, καλό είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Να αντιληφθούμε ότι ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πολύ διαφορετικός από έναν Παναθηναϊκό που θα μείνει εκτός της διοργάνωσης. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, τα μέτρα είναι πλέον πολύ αυστηρά. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» ήταν τα πρώτα λόγια του Γόντικα προς τους οπαδούς».
Παράλληλα ακόμη και σε δύσκολες εποχές για τα οικονομικά όλων, το περσινό ρεκόρ των διαρκείας δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΠΑΕ και έτσι ο Γόντικας ουσιαστικά προανήγγειλε χαμηλές τιμές ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενόψει της νέας σεζόν!
Βρέθηκε τεχνικός διευθυντής
Η κουβέντα πήγε και στο διοικητικό μπάχαλο με τους οργανωμένους να ζητούν εξηγήσεις και τον Γόντικα να τονίζει από την πλευρά του, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ξεκαθάρισε πως ήδη έχει βρεθεί τεχνικός διευθυντής: «Η λειτουργία της ΠΑΕ δεν έχει διακοπεί ούτε 24ωρο, υπάρχει μία διαρκής έρευνα αγοράς για να είμαστε έτοιμοι από πλευράς λύσεων που θα ανταποκρίνεται σε κάθε πιθανό μπάτζετ. Έχει βρεθεί ο τεχνικός διευθυντής, όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όταν πρέπει. Τα μοναδικά χρήματα που υπάρχουν είναι 256.000 από τον Πολέμη. Δεν υπάρχουν λεφτά και αν δεν μπουν, μετά τη ΓΣ θα πρέπει να πουλήσουμε ποδοσφαιριστές και να τους αντικαταστήσουμε με καλούς μεν, αλλά φτηνότερους δε. Η επόμενη μέρα προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη».