Δριμεια κριτικη στον Γ. Παπανδρεου

Για σενάρια εκτροπής και αλλοίωση της λαϊκής εντολής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, αναφερόμενος στις συζητήσεις για «κυβέρνηση προθύμων» και για νέο εκλογικό νόμο.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της λεγόμενης κυβέρνησης τεχνοκρατών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν φθάνει που παρέδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, πάνε να παραδώσουν και την λαϊκή εντολή».

Άσκησε ακόμη δριμεία κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι «ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός που δεν μπορεί και δεν θέλει να σηκώσει το ανάστημα και να διαπραγματευθεί» και το ίδιο ισχύει και για τον «αξιοθρήνητο κ. Παπακωνσταντίνου».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την ανάγκη οι δυνάμεις της Αριστεράς να αναζητήσουν όσα τους ενώνουν, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με το βλέμμα στην κοινωνία για πλατύτερη συμμαχία, ανοιχτός στα νέα κινήματα, αλλά και στον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Κείμενο Αριστερού Ρεύματος
Στη συνεδρίαση κατέθεσε κείμενο το Αριστερό Ρεύμα, η ισχυρότερη τάση του ΣΥΝ, το οποίο υπό τον τίτλο «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», τάσσεται υπέρ της συνολικής διαγραφής του ελληνικού χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους και επαναδιαπραγμάτευση του υπολοίπου, προκειμένου στη συνέχεια η χώρα να ακολουθήσει μια νέα προοδευτική ανορθωτική πορεία.
Επίσης, το Αριστερό Ρεύμα προτείνει ευνοϊκές ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους, που μπορεί να φθάνουν ως τη διαγραφή του, για τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες. Εξάλλου, τo Aριστερό Ρεύμα στο κείμενό του αναφέρει ότι «οι αντινεοφιλελεύθεροι προοδευτικοί μετασχηματισμοί με σοσιαλιστικό ορίζοντα στη χώρα μας ή και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, είναι ασυμβίβαστοι με το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα».