ΝΤΟΡΑ: ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

«Η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα. Με αυτή την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας. Με αυτήν...
την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής. Mε αυτή τη φράση, που θεωρήθηκε ως αιχμή εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έκλεισε την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη ολοκληρώνοντας τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Απευθυνόμενη στους συναδέλφους της βουλευτές στο Κοινοβούλιο η κα Μπακογιάννη τους κάλεσε να τοποθετηθούν απέναντι στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση.
«Όχι με διαρροές, όχι με παλαιοκομματικά τερτίπια. Να σηκωθούν αν είναι άντρες ή γυναίκες και να πουν την γνώμη τους στο λαό που τους εξέλεξε. Δεν είναι ώρα για λογικές του χθες. Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις παρών. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους.»
«Πήρα την απόφαση και βρέθηκα έξω από το κόμμα που μέχρι τότε είχα υπηρετήσει» συνέχισε σημειώνοντας πως μέχρι τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολλοί της έλεγαν ότι «δεν ιδρύεις κόμμα στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής» και «κάτσε να δούμε τι θα γίνει».
«Αγαπώ την πατρίδα μου. Πιστεύω στους Έλληνες όπως πίστευα πάντα. Γι' αυτό το λαό η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει τη μάχη» είπε η κα Μπακογιάννη.