ΗΛΕΙΑ : Ξυλοκόπησαν αστυνομικούς

Που να το φανταζόντουσαν οι δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, του Α.Τ. Γαστούνης ότι η παρέμβαση τους σε αυτό που έμοιαζε σαν μια απλή λογομαχία θα προκαλούσε το μένος κάποιων από τους εμπλεκόμενους, που τους επιτέθηκαν και...
... τους τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά!
Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης, στο Ρουπάκι του δήμου Πηνειού. Οι κάτοικοι ετοιμαζόντουσαν για το βραδινό γλέντι, για το πανηγύρι της Αγίας Μαύρας, αλλά δύο κοντοχωριανοί τους (από Καβάσιλα και Βαρθολομιό) είχαν άλλη άποψη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iliatora.gr, ένας 44χρονος πάρκαρε το αγροτικό του πάνω στην πλατεία όπου θα γινόταν η εκδήλωση και μαζί με 51χρονο φίλο του κάθησαν σε καφενείο για να... διασκεδάσουν. Μετά από λίγη ώρα ο πρόεδρος του χωριού τους ζήτησε να απομακρύνουν το όχημα από τον συγκεκριμένο χώρο, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο άνδρες (μαρτυρίες αναφέρουν πως τελούσαν υπό κατάσταση μέθης) να κινηθούν εναντίον του με απειλητικές διαθέσεις και να του επιτεθούν φραστικά με χυδαίες εκφράσεις.
Στο χωρίο έτυχε να βρίσκεται περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, το πλήρωμα του οποίου αντιλήφθηκε τη φασαρία. Ο άνδρας και η γυναίκα αστυνομικός επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, αλλά αντ' αυτού το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν την επίθεση του 44χρονου και του 51χρονου, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του επεισοδίου να οδηγηθούν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, με εκδορές, για τις πρώτες βοήθειες!
Οι δύο επιτιθέμενοι μεταφέρθηκαν και αυτοί ελαφρά τραυματισμένοι (επίσης με εκδορές) στο νοσοκομείο, αφού πρώτα οι δύο αστυνομικοί της Γαστούνης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, κρατούνται στο Α.Τ. Γαστούνης και το πρωί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.
dete.gr