ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΚΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ... ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΚΑΤΟΧΗ.

Συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής» έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις που πρόκειται να προκαλέσουν ξανά. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε απαξιωτικά για το κίνημα των Αγανακτισμένων δηλώνοντας ότι «η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook».

Και συνεχίζει: «Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι. Δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτή, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες». Τόνισε μάλιστα ότι πολιτικό κίνημα θα υπάρξει μόνο όταν στο πανό, «δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».
Σχετικά με τη σημερινή πολιτική κατάσταση κατάκρινε την άρνηση συνεργασίας από τη ΝΔ και την κάλεσε να ψηφίσει εδώ και τώρα νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.
«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», ανέφερε.
Για τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση».
Αναφορικά με την πιθανότητα να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ότι σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση. Ωστόσο παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται σε όσους μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
«Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια», δήλωσε.