Αυτοκτόνησε το... δεξί χέρι της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο

Απαγχονισμένος βρέθηκε  νωρίς το μεσημέρι από συνεργάτες του, στο γραφείο του στην κεντρική λαχαναγορά του Ηρακλείου, το δεξί χέρι της Ντόρας Μπακογιάννη στην πόλη, Γιάννης Μεστροπιάν.
Ο 40χρονος που για χρόνια υπηρέτησε τη ΝΔ και διατέλεσε σύμβουλος του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ένα από τα  ιδρυτικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και διακρινόταν για το δυναμισμό και τη μαχητικότητα του.
Η είδηση του θανάτου του ωστόσο αιφνιδίασε καθώς σύμφωνα με το περιβάλλον του η συμπεριφορά του δεν προμήνυε την απόφαση του για το απονενοημένο διάβημα.
Συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του μάλιστα οι συνάδερφοι του στο κόμμα εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση:
«Είμαστε συγκλονισμένοι, συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συνεργάτης μας. Ενός νέου ανθρώπου, πάντα χαμογελαστού, έντιμου, εργατικού, φιλότιμου, με όνειρα για τη ζωή.
Μόλις το μάθαμε ο χρόνος σταμάτησε… Κανείς πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει πως έσβησε το χαμόγελό του. Για όλους εμάς η απώλεια είναι πραγματικά μεγάλη και αναπάντεχη. Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους όσους τον αγάπαγαν».
Ψήφισμα της συντονιστικής επιτροπής Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου.
Η συντονιστική επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου μετά το άγγελμα του θανάτου του εξαίρετου στελέχους της, Γιάννη Μεστροπιάν, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 27-04-2011 στα γραφεία του κόμματος και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Εκφράζει τη συντριβή και τη λύπη της για το χαμό του στελέχους της, Γιάννη Μεστροπιάν.
2. Να παρακολουθήσει σύσσωμη την εξόδιο ακολουθία .
3. Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του
4. Να καταθέσει στεφάνι
5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.