ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Με αφορμή την χθεσινή (Κυριακή) επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπυολος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει αναγάγει την αερολογία σε… επιστήμη» τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και ομάδας υπουργών και υφυπουργών στα Καλάβρυτα.
Ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε πως η νέα κυβερνητική «παράσταση» είχε έντονο προεκλογικό άρωμα, αλλά καμία ουσιαστική αξία για τους κατοίκους της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας. «Ανέδειξε μόνο μια κουρασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε άλλο από το να μηρυκάζει υποσχέσεις και εξαγγελίες που είχαν ακουστεί και πριν τις εκλογές του 2009, αλλά κυρίως, τα ίδια γενικόλογα συνθήματα που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στον εξουθενωμένο, ταπεινωμένο και εξοργισμένο λαό της Αχαΐας, αλλά και της Ελλάδος, συνολικότερα» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.
«Ο πρωθυπουργός ξέρει καλά τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα της Αχαΐας. Εκτός και αν ήταν… άλλος Παπανδρέου εκείνος που στις 2 Οκτωβρίου του 2009 πραγματοποίησε την τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου στην Πάτρα, υποσχόμενος λύσεις για όλους και για όλα. Λύσεις που έμειναν… άλυτες, με αποτέλεσμα, 20 μήνες μετά, ούτε καν η προσωπική του δέσμευση για παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην αχαϊκή πρωτεύουσα να μην έχει  υλοποιηθεί. Ας μην γελιόμαστε, λοιπόν. Ο πολιτικός αρχηγός που έδεσε την χώρα στα δεσμά του μνημονίου και με φρικαλέο τρόπο αφαίρεσε από την τσέπη των Ελλήνων δύο μισθούς, μα προπάντων, την ελπίδα της νέας γενιά για το μέλλον, δεν θέλει και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα» ανέφερε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος, ουδέποτε περίμενε κάτι περισσότερο από την Κυριακάτικη κυβερνητική «εξόρμηση» στα Καλάβρυτα και για τον λόγο αυτό άλλωστε, επέλεξε να μην δώσει το παρών ως μέρος της «σκηνοθεσίας» που επανειλημμένα έχει παρακολουθήσει, με τις προηγούμενες κυβερνητικές επισκέψεις στο νομό.
«Πριν λίγο καιρό, έστειλα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας μια επιστολή, ζητώντας του να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές της αυτοδιοικητικής στρατηγικής διεκδίκησης για την Δυτική Ελλάδα, ανά υπουργικό τομέα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο ίδιος, ενδεχομένως να μην το θέλει, προτιμώντας να εξαγοράζει χρόνο για τον εαυτό του και την κυβέρνηση. Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, αφενός ο ίδιος θα εξακολουθεί να εισπράττει παρατηρήσεις υπουργών και υφυπουργών για ιεράρχηση των διεκδικήσεων της περιοχής και αφετέρου, εγώ, δεν μπορώ να δίνω το παρών σε κυβερνητικά… μονόπρακτα!».