Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Μεγάλη φιλολογία για τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή όλη τη προηγούμενη εβδομάδα….Άρθρα περί του τι θα γινόταν, ακατάσχετη καταθετική αιμορραγία για.... το τραπεζικό Σύστημα και μια αίσθηση ανασφάλειας που έπληξε την Αγορά περισσότερο από αυτή την ίδια ανακοίνωση των μέτρων που αναμένεται από τη Κυβέρνηση με το πέρας των διαπραγματεύσεων….
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι όλο αυτό είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα της συναίνεσης…..Κι ενώ για μικροκομματική κατανάλωση διαφαίνεται ότι δεν επετεύχθη ουσιαστικά αυτό που ήθελαν οι ξένοι πιστωτές μας το πέτυχαν….Τις αποκρατικοποιήσεις….
Για τη συνέχεια και όσον αφορά το έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου όπου θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας…Το Δ.Ν.Τ. επιμένει ότι δε θα δώσει το μερίδιο του από τη 5η δόση…Γιατί; Γιατί πολύ απλά, όπως προβλέπει το καταστατικό του, η χώρα μας ,με το δεδομένο ότι δε θα βγεί στις Αγορές ούτε το 2012 οπότε και λήγει το πρόγραμμα, δε θα έχει άλλη επιλογή από τη στάση πληρωμών οπότε προτιμά να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, στο πλαίσιο της προστασίας των κεφαλαίων των μελών του….Αυτές είναι ένα νέο δάνειο, η αναδιάρθρωση, η επιμήκυνση, η διακράτηση ομολόγων κλπ κλπ.
Με αυτό το δεδομένο η πίεση μεταφέρεται στους Ευρωπαίους οι οποίοι έχοντας λάβει τις εγγυήσεις των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να αποφασίσουν ποια εναλλακτική θα είναι καλύτερη….
Και λέγοντας καλύτερη σίγουρα δεν εννοούμε καλύτερη για εμάς……
Το θέμα είναι όχι σε αυτόν που θέλει να φορτώσει αλλά σε αυτόν που δέχεται να σκύψει….Και ο πολιτικός μας κόσμος δυστυχώς έχει μάθει να σκύβει…
Ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει όλη αυτή τη λαίλαπα είναι ο ίδιος ο λαός….Το θέμα είναι ότι δεν ερωτήθηκε για το αν διατίθεται να σκύψει, όπως ο πολιτικός κόσμος…Αλλά πολύ περισσότερο δεν ερωτήθηκε για το τι πραγματικά θέλει…..Η σπορά φόβου και εκβιασμών εντέχνως καταρτισμένων δημιούργησαν ένα αντίθετο του προσδοκώμενου αποτέλεσμα….Η ερώτηση που παραμένει είναι γιατί δεν άκουσε πάλι κάτι η Δικαιοσύνη…..;
Και τη χαρακτηρίζω λαίλαπα γιατί το ένα σενάριο είναι χειρότερο του άλλου..
από pikri-sokolata.blogspot.com