«Θέλω να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα»

«Θέλω να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα»
Διχασμένος εμφανίζεται ο Ράφικ Τζεμπούρ. Μιλώντας στον Τύπο της Αλγερίας δήλωσε πως αφενός ανυπομονεί να λάβει μέρος με τον Ολυμπιακό στο Champions League, αφετέρου όμως δεν κρύβει πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

«Στα 27 μου χρόνια έχω μπερδεμένα συναισθήματα. Από τη μία υπάρχει το Champions League μπροστά μου την επόμενη σεζόν και σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα όνειρό μου να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση, παρότι έχω κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στο Champions League είναι ο τελευταίος μεγάλος μου στόχος. Από την άλλη, υπάρχει η πρόκληση να ανακαλύψω νέα πράγματα σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου για να αποφασίσω και αυτό στο οποίο συγκεντρώνομαι για την ώρα είναι η εθνική ομάδα και το ματς με το Μαρόκο», δήλωσε ο Τζεμπούρ, που ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής Αλγερίας.

Όσο για το αν η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος τού δίνει επιπλέον ώθηση για τις υποχρεώσεις του με την Αλγερία, είπε: «Σίγουρα είναι καλές οι επιτυχίες αυτές και αποτελεί επιβράβευση για κάθε ποδοσφαιριστή από την Αλγερία, αλλά δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Όταν φοράς τη φανέλα της εθνικής ομάδας, έχεις ήδη πολύ μεγάλο κίνητρο. Κάθε φορά που εντάσσομαι στην εθνική ομάδα είμαι πολύ χαρούμενος. Η εθνική Αλγερίας είναι η δεύτερη οικογένειά μου».

Τέλος, ερωτηθείς αν αισθάνεται κάπως… βαρύς δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι επίσημες υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό στα τέλη Απριλίου, απάντησε: «Αν σε αυτή την ηλικία μου δεν είχα διάθεση να παίξω ποδόσφαιρο, τότε θα έπρεπε να σταματήσω. Τα φιλικά που δώσαμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος μού έκαναν καλό, γιατί είχα κάποια έξτρα λεπτά στα πόδια μου. Είμαι σε καλή κατάσταση, αν και είχα έναν μικρό τραυματισμό στον αστράγαλο, στο τελευταίο φιλικό μας παιχνίδι. Δεν είναι κάτι σοβαρό».