ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Αυτό κι αν είναι πρόκληση! Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται και οι πολίτες χάνουν τη δουλειά τους ή βλέπουν, να κόβονται με το… τσεκούρι μισθοί και συντάξεις, πρώην Εθνοπατέρες προκαλούν…!


Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να.....

ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 – 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.