ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΜΑΡΤΥΡΑ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Στο δικαστήριο του Μιλάνου παρουσιάστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που κατηγορείται για εξαγορά μάρτυρα. Είναι η πρώτη φορά που ο 74χρονος πρωθυπουργός παρίσταται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την εξαγορά, έναντι 600.000 δολαρίων, ψευδών καταθέσεων του πρώην δικηγόρου του, του Βρετανού Ντέιβιντ Μιλς, στην εκδίκαση δύο υποθέσεων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90. Έπειτα από απουσία οκτώ ετών, ο...
Μπερλουσκόνι επέστρεψε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου, για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μία υπόθεση υπερτιμολόγησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στη συνέχεια, επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για τη δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγορασθεί από εταιρείες βιτρίνες που τού ανήκουν, κατά την μεταπώλησή του στον όμιλο Mediaset.
Πριν από την τελευταία αυτή εμφάνισή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε και πάλι εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνο προς εξάλειψιν» και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν «εμφύλιο πόλεμο» εναντίον ενός πολιτικού εχθρού.
Η δίκη στο πλαίσιο της υπόθεσης Rubygate, της δυσκολότερης υπόθεσης που αντιμετωπίζει ο ιταλός πρωθυπουργός, διότι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου, άρχισε στις 6 Απριλίου, οπότε και αναβλήθηκε για να επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.