Οταν ο ΠΑΟ προσπάθησε να πάρει τον Φαλκάο
Αρχικά το καλοκαίρι του 2008 και στη συνέχεια το Γενάρη του 2009 ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθεια να πάρει τον Φαλκάο από τη Ρίβερ Πλέιτ. Ναι, για τον παίκτη που οδήγησε την Πόρτο στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και του αήττητου πρωταθλήματος στην Πορτογαλία. Ο Κολομβιανός μάλιστα έσπασε όλα τα ρεκόρ με 17 γκολ, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του ΟΥΕΦΑ πάνω από εκείνο του Κλίνσμαν.

Θα είχε αλλάξει η ιστορία για τον ΠΑΟ; Μετά Χριστόν προφήτες όλοι μπορούμε να γίνουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι "πράσινοι" προσπάθησαν πολύ να κάνουν δικό τους τον Ραδαμέλ Φαλκάο Γκαρσία. Το ιδιότυπο καθεστώς στα δικαιώματά τους είχε μπλέξει πολύ την υπόθεση. Διαβάζουμε τόσο στην Sportday της 19ης Ιανουαρίου του 2009 όσο στα ρεπορτάζ της αργεντίνικης   "Ole" ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το 50% του Φαλκάο στη Ρίβερ. Οι Αργεντίνοι συμφωνούν, αλλά η δουλειά κολλάει αφού το 10% το έχει η πρώτη του ομάδα στην Κολομβία, το 30% ένα γραφείο μάνατζερ κι άλλο ένα 10% ο ατζέντης του. Μύλος! Ακρη δεν βρέθηκε.

 Οι μέρες πέρασαν, ο ΠΑΟ προσπάθησε, αλλά ο Φαλκάο έμεινε στη Ρίβερ ως το καλοκαίρι του 2009. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σισέ από τη Μαρσεϊγ και δεν έχασε. Ο Κολομβιανός από την πλευρά του πήγε στην Πόρτο που ξέμπλεξε μετά από μήνες τα δικαιώματά του και ύστερα από μάχη με τη Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟ δεν έχασε με τον Σισέ, ούτε φυσικά η πορτογαλική ομάδα. Ο Φαλκάο είναι πια ο νέος σταρ σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη διετία με τους "δράκους" έχει καταφέρει 73 γκολ σε 84 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Παρά κάτι, ένα γκολ ανά αγώνα!
Ιστορίες μεταγραφικής τρέλας που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας για μια ομάδα (και για αυτή που παίρνει ένα παίκτη και για αυτή/ες που τον έχασε)... 
sday.gr