Σημαντικά στοιχεία έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για συμμετοχή ατόμων σε στημένα ματς και παράνομο πλουτισμό, με νοικοκυρά να έχει θησαυρίσει από το στοίχημα! Δείτε τι γράφει η Σοφία Φασουλάκη.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το πρώτο σκέλος της δικογραφίας που αφορά τα στημένα παιχνίδια, τα οποία μετά την καταγγελία της UEFΑ αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, έφτασαν τα 40 κυρίως από τη Β´ Εθνική.
Δεκαπέντε πρόσωπα μπήκαν στο στόχαστρο των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, τα οποία σήμερα κλήθηκαν και έδωσαν τις εξηγήσεις τους για δύο αδικήματα. Αυτά της απάτης σε βάρος του ΟΠΑΠ και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Στην πλειονότητά τους οι «ύποπτοι» που πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου ήταν άνδρες, αφού μόνο μία γυναίκα ήταν ανάμεσά τους, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μία... νοικοκυρά, η οποία φέρεται ωστόσο να είχε ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το ποδοσφαίρο, στοιχηματίζοντας και κερδίζοντας σε παιχνίδια που θεωρούνται «στημένα»...
 
Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν στο gazzetta ότι οι ιδιώτες που πόνταραν το 2010 και κέρδισαν από 10.000 έως 90.000 ευρώ έπαιξαν σε τουλάχιστον πέντε στημένους αγώνες, ενώ υπήρξε και παίκτης που για να σβήσει τα ίχνη του έπαιξε τα χρήματά του «σπασμένα» σε πολλά δελτία για να μην κινήσει υποψίες.... Το φαινόμενο της πληροφόρησης πάντως σε παιχνίδια που είχαν προεπιλεγεί να φέρουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιφέρειες, όπως στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό στη συνέχεια θα σχηματιστούν και άλλες δικογραφίες με επιπλέον κατηγορούμενους σε άλλες περιοχές.
Το «μότο» που φαίνεται ότι χρησιμοποιούν οι πρώτοι «ύποπτοι» στα απολογητικά τους υπομνήματα είναι η άρνηση της κατηγορίας και πως είχαν την τύχη με το μέρος τους επιλέγοντας τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ισχυρισμός που για τις εισαγγελικές αρχές δεν είναι εκ πρώτης όψεως πιστευτός...
Τις επόμενες εβδομάδες πάντως, οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος θα έχουν καταλήξει στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα ασκήσουν ποινικές διώξεις και στη συνέχεια θα ανοίξουν το δεύτερο μέρος της δικογραφίας που χαρακτηρίζεται ως το πιο δύσκολο και αφορά τους παράγοντες που έστηναν τα παιχνίδια, όπως παίκτες, διαιτητές, κλπ. Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς αναμένουν τις απαντήσεις που έχουν ζητήσει από ξένες χώρες μέσω αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να εντοπίσουν τους παίκτες που έπαιξαν σε συγκεκριμένα παιχνίδια μέσω ξένων εταιριών στοιχηματισμού, πάντα μέσω διαδικτύου.