ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της εταιρείας “Public Issue” για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απόλυτα αρνητικός για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους σχεδιαστές του Μνημονίου είναι ο απολογισμός που προκύπτει από την ειδική έρευνα της εταιρείας “Public Issue”, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” και της εφημερίδας “Καθημερινή”.
Οι Έλληνες πολίτες σε πολύ μεγάλα ποσοστά πλέον απορρίπτουν τη λογική του Μνημονίου.
Με δεδομένη της εμπειρία εφαρμογής κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, αντιλαμβάνονται κατά 62% ότι έβλαψε τη χώρα, ενώ το ίδιο ποσοστό (62%) απαντά με μία λέξη ότι είναι “κατά του Μνημονίου”, έναντι μόλις του 15%, που απάντησε “υπέρ”.
Ταυτόχρονα, το 69% απαντά σήμερα ότι το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος με μόνο το 24% να το θεωρεί έτσι, ενώ πριν από ένα χρόνο (Μάιος 2010) η αποδοχή του “μονόδρομου” έφτανε στο 32%.
Με αυτά τα δεδομένα όμως, δημιουργείται ένα γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας το οποίο περιγράφεται χαρακτηριστικά από το 69% που εκτιμά ότι ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους θα ξεπεράσει τα 10 χρόνια, όταν οι ίδιες απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα πριν από ένα χρόνο είχαν  περιοριστεί στο 34%.
Σημειώνεται ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό δηλώνεται μόνο από 1 στους 2 (51%) και περιορίζεται στο 38% για τον υπουργό οικονομικών.
Τι εμπιστοσύνη άλλωστε μπορεί να υπάρξει σήμερα από μία αγανακτισμένη κοινωνία που τοποθετείται κατά 47% στην πιο ακραία θέση (10) όταν ερωτάται να τοποθετηθεί σε μία κλίμακα που περιγράφει από το 1 έως το 10 την ανάγκη που αισθάνονται να διαμαρτυρηθούν πολύ έντονα;…»