Οι πρώτες πληροφορίες για το PES 2012 και το πρώτο βίντεο!

Οι πρώτες πληροφορίες για το PES 2012 και το πρώτο βίντεο!
Το Pro Evolution Soccer 2012 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2011 για PlayStation 3, Xbox 360, Playstation 2, PSP, Wii και PC με αποκλειστικά δικαιώματα UEFA Champions League™ και UEFA Europa League™ και μόλις βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για τους τομείς στους οποίους εστιάζει η ομάδα του PES φέτος.

Ο απόλυτος στόχος για την ομάδα του Shingo “Seabass” Takatsuka είναι να πετύχει ρεαλισμό ώστε οι αγώνες που διεξάγονται στο PES 2012 να μοιάζουν όσο το δυνατόν πιο πραγματικοί. Σε συνεργασία με χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους από όλο τον κόσμο, η ομάδα του PES έχει απομονώσει όλα τα χαρακτηριστικά που θα προσδώσουν ρεαλισμό στο PES 2012 και θα το φέρουν ακόμα πιο κοντά στο πραγματικό ποδόσφαιρο.

Με πρωτοβουλία της Konami, το PES 2012 έχει βασιστεί τόσο στο feedback των fans της σειράς, όσο και των fans του αθλήματος γενικότερα ανά τον κόσμο. Η προσοχή της ομάδας από το Τόκυο έχει στραφεί τόσο στο να βγαίνει ο χειρισμός του παίκτη και της ομάδας ενστικτωδώς όσο και στην ανάγκη η απόδοση και η επιτυχία της ομάδας να προέρχεται κυρίως από το teamwork, όπως γίνεται και στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Έτσι η τεχνητή νοημοσύνη του PES 2012 έχει ανακαινιστεί πλήρως ώστε όλη η ομάδα να λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούν οι ομάδες στην πραγματικότητα.

Ο ακρογωνιαίος λίθος του PES ήταν πάντα η επίθεση και ο χειρισμός της. Στο PES 2012, η νέα τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα τις επιθέσεις μας χρησιμοποιώντας τους A.I. συμπαίκτες μας. Επιτρέπει στον επιτιθέμενο να ορίζει το ρυθμό του παιχνιδιού, καθώς οι A.I. συμπαίκτες προσφέρουν υποστήριξη στα τετ-α-τετ ή τρέχουν προς την αντίπαλη άμυνα με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν αμυντικούς πάνω τους και να επιτρέψουν στον κάτοχο της μπάλας να κινηθεί πιο ελεύθερα. Η ομάδα πλέον δουλεύει σαν μία συμπαγής μονάδα, αντιδρώντας στις κινήσεις του κατόχου της μπάλας αλλά και των συμπαικτών του με σκοπό να πιέσουν τον αντίπαλο να κάνει το λάθος.

Και η συνδρομή των συμπαικτών είναι πλέον απαραίτητη στην επίθεση καθώς η ζώνη και η άμυνα χώρου έχουν υποστεί τεράστιες βελτιώσεις. Οι επιτιθέμενοι πλέον πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να καταφέρουν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ένα νέο feature που ενισχύει αποφασιστικά την αμυντική λειτουργία του παίκτη είναι η αλλαγή επιλογής του παίκτη (του κέρσορα) η οποία γίνεται πλέον με τον δεξί αναλογικό μοχλό επιτρέποντας έτσι τη γρήγορη επιλογή όποιου παίκτη χρειάζεται ο αμυνόμενος εκείνη τη στιγμή για να αποκρούσει την επίθεση. Η τακτική της παρεμπόδισης (hold-up play) έχει υποστεί μετατροπές έτσι ώστε να γίνει εύχρηστη και εύκολη. Τέλος οι Α.Ι. αμυντικοί εφαρμόζουν πιο σταθερή αμυντική γραμμή και παίρνουν σωστότερες θέσεις ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά τις κινήσεις των αντιπάλων επιθετικών (και όχι απλά να επιχειρούν να τους αναχαιτίσουν). Η νέα αλλαγή του κέρσορα είναι πλέον δυνατή και κατά τη διάρκεια στημένων φάσεων (φάουλ, πλαγίων, ελεύθερων και κόρνερ), ώστε να μπορούμε να αλλάξουμε τη θέση των αμυντικών ή να τρέξουμε με κάποιον παίκτη στην προσπάθειά μας να εκμεταλλευτούμε τον κενό χώρο καλύτερα.

Οι δυνάμεις και η σύγκρουση των σωμάτων στο μοντέρνο ποδόσφαιρο υποκίνησαν κάποιες αλλαγές στο σύστημα απώθησης του PES. Οι αμυντικοί στην πλειοψηφία τους θα βασίζονται ακόμα περισσότερο στη δύναμή τους και στο ανάστημά τους ώστε να απωθήσουν τον επιθετικό από την μπάλα, ενώ οι strikers και οι play makers θα είναι αναγκασμένοι πλέον να χρησιμοποιούν άλλες ικανότητες και χαρακτηριστικά τους για να αποδράσουν από τον αμυντικό κλοιό. Πιο ακριβείς και δυνατές συγκρούσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα παίκτες να χάνουν ή να διατηρούν την ισορροπία τους ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φύση της σύγκρουσης. Ο έλεγχος όμως δεν χάνεται συνήθως, επιτρέποντας σε ένα παίκτη που παραπατάει ή στιγμιαία έχασε την ισορροπία του να μπορέσει γρήγορα να κερδίσει τον έλεγχο της κίνησής του.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εξομοιωτής ποδοσφαίρου που από τη μία λαμβάνει υπόψη του όλα τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες όλων των μεγάλων ποδοσφαιριστών, αλλά απ την άλλη δεν θυσιάζει την ισορροπία του παιχνιδιού και δεν επιτρέπει σε μεμονωμένους παίκτες να αλωνίζουν μέσα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτά σε συνδυασμό με πολύ διαφορετικά animations, νέες τεχνικές φωτισμού και σκιών, πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε στυλ παικτών, βελτίωση στις φάσεις του νεκρού χρόνου, ανάπτυξη στις τακτικές και ένα νέο feature για την εξατομίκευση της πάσας θα κάνουν το PES 2012 να ξεχωρίσει.

Το teamwork είναι αυτό που κάνει τις μεγάλες ομάδες του κόσμου να ξεχωρίζουν και είναι και το βασικό συστατικό του PES 2012, αφού στο νέο Pro Evolution Soccer η έμφαση έχει δοθεί στα βασικά συστατικά του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Στην επίθεση, την ελευθερία κινήσεων, την ανάπτυξη και εκμετάλλευση χώρου και την ομαδικότητα τόσο στην προώθηση όσο και στην άμυνα. Αυτά τα στοιχεία συνδυασμένα θα φτιάξουν ένα παιχνίδι που δε θα ξεχωρίζει εύκολα από έναν πραγματικό αγώνα.