Έσωσαν τον Αστέρα!

Η Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ με ψήφους 2 – 1 απέρριψε την έφεση του Ηρακλή για την πλαστή φορολογική ενημερότητα και κράτησε στην Σούπερ Λιγκ τον Αστέρα Τρίπολης.
Έσωσαν τον Αστέρα!
Το μεσημέρι της Τετάρτης εξετάστηκε η έφεση που είχε καταθέσει ο «Γηραιός» εναντίον της απόφασης που έλαβε το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λίγκα και βάσει της οποίας οι κυανόλευκοι, για το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας, υποβιβάζονται στην Φούτμπολ Λιγκ και διατηρείται στην πρώτη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης.

Η έφεση των Θεσσαλονικιών όμως απορρίφθηκε με ψήφους 2-1, κάτι που σημαίνει πως ο Ηρακλής υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία, ενώ την θέση του στην Σούπερ Λιγκ παίρνει ο Αστέρας Τρίπολης που είχε τερματίσει 14ος στο φετινό πρωτάθλημα.

Η απόφαση είναι οριστική και πλέον δεν γίνεται να αλλάξει.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ' ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ' ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία».

Επίσης, σήμερα κατατέθηκαν άλλες τρεις εφέσεις, οι οποίες θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για την έφεση της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης που αθώωσε τον Αχιλλέα Μπέο, για την έφεση του Ατρομήτου για την ποινή που του επιβλήθηκε λόγω των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και την έφεση του ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών στον Πάμπλο Γκαρσία.