Να περιοριστούν οι σπατάλες στην ΕΡΤ

Κανένα ενδεχόμενο συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αφού η προσπάθεια αναμόρφωσης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα.
Να περιοριστούν οι σπατάλες στην ΕΡΤ
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας στη “Ναυτεμπορική” και απαντώντας σε ερωτήματα με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για σχέδιο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ, το οποίο επιβάλλει η τρόικα.
«Ακούω να λέγονται διάφορα, όχι μόνο για τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και για την ακίνητη περιουσία της, τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, «ανυπόστατες υπερβολές», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός Γιώργος Πεταλωτής τα όσα γράφονται και μεταδίδονται για το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση διαφόρων ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ-Α.Ε. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και σημείωσε πως «όσα ακούγονται είναι μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας».
Στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων των ΔΕΚΟ που ανακοίνωσε ο Θ. Πάγκαλος περιλαμβάνεται ο επαναπροσδιορισμός του ανταποδοτικού τέλους και το κλείσιμο μη αποδοτικών τμημάτων της δημόσιας τηλεόρασης και σε καμία περίπτωση το κλείσιμο των καναλιών.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι σπατάλες, προκειμένου το κρατικό κανάλι να στοιχίζει λιγότερα και να αποδίδει περισσότερα.
Πηγή: Gazzetta.gr