ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ

Λόγο για νομοθετική υστέρηση - αφού πάνω από το 60% νομοθετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - και έλλειμμα εκτελεστικής εξουσίας - αφού πάνω από αυτή βρίσκεται η ΕΕ και η τρόικα - αλλά και έλλειμμα δικαστικής εξουσίας, αφού ενίοτε ανατρέπονται αποφάσεις της από το...
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή επί του Μεσοπρόθεσμου.

"Δεν είμαστε κράτος, είμαστε επαρχία" ανέφερε για να αποδώσει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση σε κείνους που κυβέρνησαν "αυθαίρετα" τα τελευταία 20 χρόνια, "που έβαλαν με το Μάαστριχτ την ταφόπλακα της εθνικής προσπάθειας".

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και διερωτήθηκε που "κολλάει το να φτιάξουμε μια εθνική ομάδα". Επίσης εξέφρασε αβεβαιότητα για το αν οι διαδηλωτές της πλατείας θα φύγουν όσο ειρηνικά ήρθαν.

Τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για την θέση του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, αφού αυτός, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, δεν έχει ορκιστεί υπουργός.

"Άλλο η πολιτική διαφωνία κι άλλο να θέσουμε εκτός νόμου τον κ. Πάγκαλο" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας επί της ουσίας του ερωτήματος ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν δεν έχει ορκιστεί υπουργός, θεωρείται υπουργός Επικρατείας. Επίσης γνωστοποίησε ότι το θέμα έχει λυθεί -"διασκεδαστεί" ανέφερε συγκεκριμένα- επί της πρωθυπουργίας Καραμανλή όταν αντιπρόεδρος ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν είχε προηγουμένως ορκιστεί υπουργός.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε ακόμη "επικίνδυνη ατραπό" ρύθμιση που επιτρέπει την δημιουργία θρησκευτικών χώρων λέγοντας: "τι πάμε να ψηφίσουμε; Όποιος σεΐχης έρθει εδώ κι αγοράζει κάτι, θα φτιάχνει κι ένα τζαμί; Σε λίγο τα τζαμιά θα είναι περισσότερα από τις εκκλησίες".

"Δεν υπάρχει τουριστικό συγκρότημα που δεν έχει ένα εκκλησάκι για να γίνονται διάφορες θρησκευτικές τελετές. Τόσο αθώα είναι η διάταξη και είναι καθαρά πολεοδομική" απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε πως οι λατρευτικοί χώροι υπόκεινται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος.