ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ


Οι παρωδίες στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχουν τελειωμό. Με τις παλινωδίες και το αλαλούμ της κυβέρνησης που αγνοεί ή λησμονεί τα νομοθετήματα που η ίδια ψήφισε, βάλλεται η αξιοπιστία ακόμα και του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων. Ένα επιπλέον ζήτημα που αναδείχθηκε μέσα από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων είναι το γεγονός, ότι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), όπου μέχρι σήμερα φοιτούσαν παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και αποφοιτούσαν ως δάσκαλοι. Στόχος της κατάργησης αποτέλεσε η αναβάθμιση της σε Ανώτατο Πανεπιστημιακό Τμήμα, για το οποίο συμφωνήσαμε όλοι.
Τελικά ως δια μαγείας, υπόπτως και περιέργως στα μηχανογραφικά δελτία προβλέπονται 25 νέες θέσεις για την ΕΠΑΘ, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι προκύπτει μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και σημαντικότατες πολιτικές ευθύνες, καθώς τα μηχανογραφικά δελτία εμπεριέχουν σχολή που έχει δια νόμου καταργηθεί.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να σοβαρευτεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να απαντήσει αν αυτό έγινε λόγω της συνηθισμένης προχειρότητας τους ή κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα.