Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ο Κλεισθένης γράφει.

Οι αναλυτές διαβλέπουν στροφή της Τουρκίας όσο αφορά το θέμα της ένταξής της στην ΕΕ και το ευρώ.
Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα. Αυτό αναλύεται σαν μεταστροφή της πολιτικής του σε σχέση με την ΕΕ.
Η Τουρκία μάλλον θα κινηθεί σε ενίσχυση των οικονομικών και όχι μόνο σχέσεων με τα Μουσουλμανικά κράτη ειδικά τώρα που οι αλλαγές της Αραβικής άνοιξης αρχίζουν να διαμορφώνονται.
Σε αντίθεση με τους Τούρκους πολιτικούς, οι Έλληνες επιμένουν στο ψευτοϊδεολόγημα «ανήκομεν εις την δύσιν» και τρομοκρατούν το λαό λέγοντας ότι αν βγούμε απ’ την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ θα «πέσει φωτιά και θα μας κάψει».
Ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα βγουν τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες.
Εγώ είχα το πολύ μεγάλο ποσό των 29 ευρώ σε λογαριασμό τραπέζης, τα πήρα προ πολλού, δεν τους χαρίζω ούτε ένα σεντ.
Οι Τούρκοι έχοντας μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης δεν είναι διατεθειμένοι να μεταφέρουν τα πλεονάσματά τους στην Γερμανία αποκτώντας ελλείμματα. Η σημερινή ΕΕ είναι μηχανισμός δημιουργίας ελλειμμάτων στις αδύναμες χώρες και συσσώρευσης πλεονασμάτων στις ισχυρές. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πολιτικοί και πράττουν αναλόγως.
Οι δικοί μας «υπερπατριώτες» το γνωρίζουν αλλά επειδή «γλύφουν κάποια κοκαλάκια» δέχονται αυτό το μηχανισμό της ΕΕ και μάλιστα προωθούν ακόμη χειρότερες εξελίξεις με νέο υπερδανεισμό.
Η άρνηση της Αιγύπτου να δεχτεί δάνειο απ’ το ΔΝΤ ερμηνεύεται από τους οικονομολόγους σαν θετικό βήμα για την οικονομία της.
Ο Ερντογάν έδιωξε το ΔΝΤ και η Τουρκία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Εμείς υπό την ηγεσία του ΓΑΠ όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε αλλά μας έστειλαν στο «στόμα του λύκου».
Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η ανεργία καλπάζει και η φτώχεια χτυπά την πόρτα σε όλο και περισσότερους Έλληνες.
Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.
Τόσος πατριωτισμός δεν έχει παρατηρηθεί ξανά. Οφείλουμε «ευγνωμοσύνη» στους πουλημένους και διεφθαρμένους πολιτικούς μας.
Αναρωτήθηκα γιατί πολλοί διαμαρτυρήθηκαν όταν ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε για το Ελληνικό οικονομικό χάλι.
Μήπως έλεγε ψέματα;
Μήπως πρέπει να φωνάξουμε τον Ερντογάν να μας κυβερνήσει;

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_2252.html#ixzz1QTbLSf7F