ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ 6 ΜΟΝΑΔΕΣ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσκόπηση της “Public Issue” (Καθημερινή, 15/7)- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τη γενική αίσθηση ανασφάλειας που κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία, η έρευνα Ιουλίου της “Public Issue” καταγράφει σημαντικό προβάδισμα 6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με πολύ σημαντική επίσης υπεροχή της ΝΔ και στον δείκτη της παράστασης νίκης (27 μονάδες).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% από 31% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 26,5% από 27%. Προκύπτει, δηλαδή, διαφορά 6 μονάδων υπέρ της ΝΔ, αυξημένη κατά 2 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (Ιούνιος 2011).
Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή της ΝΔ και στην παράστασης νίκης, φτάνοντας σήμερα στο 43% -έναντι 16% του ΠΑΣΟΚ- και καταγράφοντας διαφορά 27 μονάδων από 5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, βεβαιώνεται η σαφής πλέον υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 35%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Γ. Παπανδρέου.
Από την άλλη μεριά, για πρώτη φορά στις έρευνες της συγκεκριμένης εταιρείας ο αρχηγός της ΝΔ προηγείται στην αξιολόγηση του καταλληλότερου πρωθυπουργού με την ευδιάκριτη διαφορά 7 μονάδων. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν ισόπαλοι στο συγκεκριμένο δείκτη.
Όλα τα ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων μηνών δείχνουν να δημιουργούνται στο εκλογικό σώμα τάσεις μεταστροφής των πολιτών στην επιλογή της ΝΔ.
Χωρίς να αγνοούμε το πολύ υψηλό ποσοστό (38%) των πολιτών που εξακολουθούν να επιλέγουν τη στάση της αποχής, το σίγουρο είναι ότι οι διαμορφούμενες τάσεις ευνοούν πλέον καθοριστικά τη ΝΔ»