ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για πώληση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθούμε όλοι μας να παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο.
Πρώτα ενέπαιξαν τους συμβασιούχους, τους οποίους αφού προεκλογικά γέμισαν με υποσχέσεις και παχιά λόγια, τους πέταξαν στο δρόμο.
Στη συνέχεια, άρχισαν να οδηγούν στην απόγνωση τους μόνιμους εργαζόμενους της αμυντικής μας βιομηχανίας, αρνούμενοι να τους καταβάλουν τις δεδουλευμένες τους αποδοχές.
Έπειτα, με Νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, αποφάσισαν την απομάκρυνση περίπου 400 από τους 1040 εργαζόμενους που απέμειναν συνολικά στην ΕΑΣ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου.
Ακόμη και σήμερα, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων Υπουργών.
Παράλληλα, με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αποφασίστηκε η πώληση των ΕΑΣ και κατ’ επέκταση και του εργοστασίου της ΕΒΟ Αιγίου.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν 17.000.000 ευρώ για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της ΕΒΟ Αιγίου, ενώ το εργοστάσιο έχει εξασφαλισμένη δουλειά από παραγγελίες για τα τρία (3) επόμενα χρόνια.
Γιατί, λοιπόν, η Κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να απαξιώσει το εργοστάσιο;
Γιατί δεν αντιδρά κανείς μπροστά σε αυτή τη δυσμενή για την περιοχή μας εξέλιξη;
Γιατί οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταδίκασαν στην ανεργία και την απόγνωση τους 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο και τους 1040 σε όλη την εταιρεία;
Πως μπορούν να αντικρίζουν τους πολίτες που υποφέρουν από την πολιτική που ψηφίζουν και στηρίζουν;
Γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς;
Καλώ όλους τους ενεργούς συμπολίτες να μην επιτρέψουμε να καταδικάσουν την πόλη μας, την Αχαΐα μας και την ευρύτερη περιοχή στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»