ΣΤΙΣ 3000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ CD'S

Μία ανάσα πριν τις 3.000 μονάδες βάσης (στις 2952 μ.β.) ενισχύονται την Παρασκευή τα πενταετή ελληνικά CDS, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται σήμερα στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, για ενδεχόμενη σηματοδότηση νέων σχεδίων για ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για εξεύρεση λύσης στις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων στην τελευταία ώστε να συμμετάσχει στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Αντίθετη κίνηση με αυτήν των CDS καταγράφει σήμερα το ελληνικό spread. Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού Bund υποχωρεί από το χθεσινό ιστορικό υψηλό και διαμορφώνεται την Παρασκευή στις 1.594 μ.β. (-15,16 μ.β.).
Παράλληλα, σταθεροποιητικά κινούνται αυτή την ώρα τα spreads της υπόλοιπης περιφέρειας με τη διακύμανσή τους να μην ξεπερνά τις 2 μονάδες βάσης. Έτσι, το ιρλανδικά spread διαμορφώνεται στις 670 μ.β. αυτή την ώρα, το πορτογαλικό στις 900 μ.β., το ισπανικό στις 280 μ.β. και τέλος το ιταλικό στις 285 μ.β.