ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΑΤΟΣ

Στη σύλληψη τριών υψηλόβαθμων στρατιωτικών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους σε σχέδιο πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο...
Ανατολή.
Ο ναύαρχος τριών αστέρων, Ντενίζ Κόρα, συνελήφθη σήμερα για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού.
Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Κόρα ότι είναι μέλος του δικτύου Εργκενεκόν, το οποίο σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση με πράξεις αποσταθεροποίησης στους κόλπους της κοινωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.
Επιπλέον, δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Περίπου το ένα δέκατο των στρατηγών του στρατού έχει ήδη φυλακιστεί για πιθανολογούμενη συμμετοχή στην συνομωσία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Βαριοπούλα», με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων για τη δημιουργία χάους ώστε να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα.