ΝΔ: ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για απαξίωση ενός εκ των πιο σημαντικών εργαλείων της πράσινης ενέργειας, των ΑΠΕ, έκανε λόγο ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΚΑΠΕ. «Πιστός στο δρόμο του «ενεργειακού λαϊκισμού»...
που χάραξε η κυβέρνησή του, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να προστατευτεί και πάλι από την ίδια την αναποτελεσματική πολιτική του, στο καταφύγιο της πράσινης ενέργειας», σχολίασε ο βουλευτής.
Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Παπανδρέου ότι με τη σημερινή του επίσκεψη το μόνο που κατάφερε «ήταν να επικυρώσει και να θυμίσει την πλήρη άπνοια που κυριαρχεί στο χώρο των ΑΠΕ».
Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, οι επιδόσεις των τελευταίων δύο ετών, της περιόδου 2009-2011 υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με την τριετία 2006-2009, της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές αιολικών πάρκων εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις αναδασωτέες εκτάσεις, τις περιοχές προστασίας της φύσης, τα παλαιά σχέδια χρήσης γης και κυρίως τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά, σημείωσε ότι είναι γνωστές οι έντονες ενστάσεις για το κόστος διασύνδεσης, ιδιαίτερα στις οικιακές εγκαταστάσεις.
Οι ΑΠΕ αναμφισβήτητα είναι η διέξοδος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι η πρακτική της κυβέρνησης να τις αξιοποιεί «μόνο σε επίπεδο εντυπωσιασμού», τις οδηγεί στην απαξίωση.