ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Πάτρα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βιομηχανική - Εκκενώνονται σπίτια, απειλούνται εργοστάσια  Το χωριό Χαϊκάλι στο επίκεντρο της φωτιάς

19:00 Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο χωριό Χαϊκάλι της Πάτρας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.
18:23 Ζημιές ακόμη και σε πυροσβεστικό όχημα φαίνεται να έχει προκαλέσει η φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στο χωριό Χαϊκάλι. Η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη με τις φλόγες.
18:14 Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο σπίτια και ένα εκκλησάκι που έχουν ήδη καταστραφεί από τη φωτιά στο Χαϊκάλι. Αυτή την ώρα απειλούνται εργοστάσια στη Β.Ι.ΠΕ. Πατρών, ενώ η παραγωγή έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιφυλακή.
17:54 H απειλητική φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και αυτή την ώρα έχει σημάνει συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία που έχει ξεκινήσει να εκκενώνει σπίτια. Οι πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν ήδη αγγίξει τόσο τον Άγιο Στέφανο όσο και τα χωριά Περιστέρα και Χαϊκάλι.
Ανάστατοι οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ επί τόπου σπεύδουν προς βοήθεια υδροφόρα οχήματα των γειτονικών Δήμων.
Ήδη τα πρώτα σπίτια έχουν εκκενωθεί ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αποθήκες.
Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ήδη καμένα σπίτια και ζημιές σε εργοστάσια.
17:30 Ο πύρινος εφιάλτης δείχνει να μην έχει τέλος - και - για την Πάτρα σήμερα, καθώς μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη Βιομηχανική Περιοχή. Από την πυρκαγιά, απειλούνται τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα.
Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απειλεί σπίτια και εργοστάσια σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί επί τόπου.
Παράλληλα, το πύρινο μέτωπο των Συχαινών φέρεται να έχει αναζωπυρωθεί, ενώ καπνοί αναδύονται και από την περιοχή του Καστριτσίου, πίσω από το βουνό.