ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Στο στόχαστρο οι αποκαλύψεις για βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, μετά την αποκάλυψη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η εφημερίδα διαπιστώνεται εμπλοκή και του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, στην ίδρυση- εν μία νυκτί- της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα ως στοιχεία επικοινωνίας του Δικτύου δηλώνονται η έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε τα εξής:

«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο προκλητική, καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”- ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

- Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

- Είναι τυχαίο πως τέτοιες “πράσινες” εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;

- Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες - μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων; Μάλιστα το ερώτημα αυτό έχει τεθεί στη Βουλή, εδώ και ημέρες, μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα και Μ. Χαρακόπουλου. Ερώτημα που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες».