ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΕΡΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μετά την ανάπαυλα, λόγω θερινών διακοπών, επαναλαμβάνονται την Τρίτη οι απευθείας διαπραγματεύσεις Χριστόφια- Έρογλου για το Κυπριακό. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ...
στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Μετά την τελευταία ολοήμερη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 2 Αυγούστου, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι η συζήτηση αφορούσε το κεφάλαιο διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν 19 συναντήσεις μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, σημειώνοντας ότι προσκρούουν στη διχοτομική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση, πρόσθεσε, της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου.

«Η πρόσφατη έκρηξη αλαζονείας και αδιαλλαξίας του κ. Ερντογάν στα κατεχόμενα είναι αρκούντως δηλωτική της επίσημης τουρκικής πολιτικής» συμπλήρωσε.