Η 6Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Η εξασφάλιση της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, αλλά και το πακέτο των πρόσθετων μέτρων και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Λαγκάρντ την Κυριακή στηνΟυάσινγκτον. Στη συνέχεια, ο...
κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. Επίσης, θα έχει συναντήσεις, όπως και χθες, με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στελέχη τραπεζών και μεγάλων οικονομικών οργανισμών, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Χθες, Σάββατο, σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατέληξαν στο ότι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρω είναι προαπαιτούμενο για την προστασία της ίδιας της Ευρωζωνης. Συμφώνησαν επίσης ότι αυτό που προέχει είναι να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ο νέος ρόλος του Μηχανισμού Στήριξης, προκείμενου να προχωρήσει το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Ρόμπερτ Χόρματς. Μετά τις χθεσινές επαφές είχε δηλώσει ότι «προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της ευρωζώνης».