ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ


Σας κοινοποιώ την απάντηση μου στην έκκληση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών (εδώ) για μη εφαρμογή του Νόμου.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Αγαπητοί Συνάδελφοι! Εσείς οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι,

Αν κατάλαβα καλά από το «πλήρως τεκμηριωμένο» κείμενο σας, μας λέτε  «100 μέλη ΔΕΠ από 25 Συλλόγους των πανεπιστημίων όλης της χώρας.» μετέφεραν την «κατηγορηματική απόρριψη του νόμου από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ πανελλαδικά» και εξέφρασαν ομόφωνα την «αποφασιστικότητα για αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και ολόκληρη την κοινωνία,για τη μη εφαρμογή του νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησής του.» (εδώ)

Θα μου πείτε. Τα «100 μέλη ΔΕΠ από 25 Συλλόγους των πανεπιστημίων όλης της χώρας» αποφάνθηκαν και αποφάσισαν, για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, τη μη εφαρμογή του νόμου "Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”, και μάλιστα έχουν και τον τρόπο να επιβάλουν την απόφαση τους αυτή (Παράδειγμα από προσφιλή τους μέθοδο εδώ). Κάτι που φαίνεται πως δεν έχει η Ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Βουλή που με 255 ψήφους ψήφησε τον Νόμο αυτό.

Τώρα γιατί «Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι – Σοβαρότης; Μηδέν!»; Όχι βέβαια γιατί είστε πολλοί, αλλά απλά γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών δασκάλων δεν αντιδρά σε αυτού του είδους τις προκλήσεις και αποδέχεται την δια της βίας υλοποίηση της απόφασης των 100 αυτών «σοφών ανδρών» από τους 25 Συλλόγους.

Μετά από 2 χρόνια θα επαναλάβω αυτά που σας έγραφα από το Ελσίνκι στο σχετικό μήνυμα μου με τίτλο "Τάξις και ασφάλεια - Χάος και ανασφάλεια" (εδώ)
«Δηλώνετε ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι απερίφραστα καταδικάζετε την εκ προμελέτης βία, αλλά θα δεχθώ ότι έχετε τις επιφυλάξεις σας σε «μια καταγραφή περιστατικών, ορισμένα από τα οποία φαίνεται να ελέγχονται ως αβάσιμα, ενώ άλλα να στρεβλώνονται (λόγω ελλιπούς πληροφόρησης;)». Έχετε όμως ζήσει ανάλογα περιστατικά στο δικό μας Πανεπιστήμιο (λουκέτο σε κτίρια, βίαιες διακοπές συνεδριάσεων οργάνων διοίκησης του Πανεπιστημίου και των τμημάτων, βίαιες υφαρπαγές πρακτικών, βιαιοπραγίες σε μέλη ΔΕΠ και πολλά άλλα, τα οποία ποτέ δεν καταδικάσατε αλλά ούτε χρησιμοποιήσατε ως επιχείρημα την ελλιπή πληροφόρηση για αυτό, εκτός και αν όλα αυτά δεν τα θεωρείτε «εκ προμελέτης βία».
Και σας παρακαλώ πολύ στην όποια απάντηση σας (λεκτική) βάλτε από κάτω τα ονόματα σας όπως κάνω και εγώ και δημοσιοποιείστε την όπως και εγώ. Αγωνίζεστε εξάλλου για τις δημοκρατικές ελευθερίες και είστε πάντα υπέρ του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων. Εκτός βέβαια αν φοβόσαστε και εσείς όπως, λέγεται, οι Πρυτάνεις. (Φοβάμαι.)
Επιπλέον και επειδή θέλω να πιστεύω πως είστε αντίθετοι με την φίμωση της αντίθετης άποψης και σίγουρα αντίθετοι με την πολιτική της Συγκλήτου για το θέμα αυτό, αν και δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου η παραμικρή αντίδραση σας (παρακαλώ διαψεύστε με) σας παρακαλώ να προωθήσετε το μήνυμα μου αυτό στον ίδιο χώρο και με το ίδιο μέσο που χρησιμοποιήσατε για την προώθηση του δικού σας καθώς είμαι και εγώ ακαδημαϊκός δάσκαλος (αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω τον όρο) που αγωνίζομαι και εγώ «μαζί με τους νέους για το δικαίωμα στην παιδεία, στην εργασία, στις δημοκρατικές ελευθερίες.», αλλά τυχαίνει να έχω διαφορετική από εσάς άποψη στο πως θα το πετύχουμε αυτό ως κοινωνία.»

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Ένας Πανεπιστημιακός Δάσκαλος που δεν τον εκφράζουν οι 100 «σοφοί» άνδρες σας και αντιτίθεται στην βία που ασκούν αυτοί που με τα μηνύματα σας καλείτε να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους.