Η Δ ΜΠΑΣΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ


Την Εκδήλωση Μνήμης αφιερωμένη στον αείμνηστο Αχαιού ποιητή και πολιτικό Γιάννη Κουτσοχέρα, τίμησε στα Ιωάννινα, η Πατρινή Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία με ομιλία της αναφέρθηκε στο κοινωνικό και πολιτικό έργο του Γιάννη Κουτσοχέρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη να διδαχθούμε από την πορεία και το έργο του, ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε υπεραξία στα πολλά επίκαιρα μηνύματα που μας κληροδότησε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και είχε ως τίτλο: «Τιμητική εκδήλωση και μνήμη στους Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα, (το γένος Ρώσση)». Διοργανώθηκε από κοινού, από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από το Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα και από την Ιστορική-Λαογραφική Περιβαλλοντική αστική εταιρεία “Σουλιωτική Συμπολιτεία” και αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο πολυπληθές ακροατήριο, έντονη ήταν και η παρουσία Αχαιών που ζουν μόνιμα στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Εκτός από την κα Δήμητρα Μπάστα, το παρόν έδωσαν, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα, ποιήτρια και ζωγράφος κα Λέτα Κουτσοχέρα, η οποία μίλησε για το ποιητικό έργο του Γιάννη Κουτσοχέρα και την λειτουργία του Ιδρύματος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική υποθήκη του Γιάννη Κουτσοχέρα, ενώ η Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κα Άννα Δερέκα, απέδωσε ποιήματα του Γιάννη Κουτσοχέρα. Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιάννη Κουτσοχέρα.